caixa popular

El Consell estableix els seus nous objectius per al pròxim semestre

El Consell estableix els seus nous objectius per al pròxim semestre
23/07/2017 -

El Consell que presideix Ximo Puig ja ha establit els seus nous objectius per al pròxim semestre, després de les reunions mantingudes en el marc del Seminari de Govern – Estiu 2017 celebrat a Ademús, en el qual han participat tots els membres del Govern valencià.

El president de la Generalitat ha assegurat que els pròxims mesos seran “decisius” per a la política valenciana i el que ha denominat “la plasmació del problema valencià”. “Volem que est siga el semestre en el qual el Govern d’Espanya complisca la seua paraula i s’aprove el nou model de finançament autonòmic”, ha declarat Puig, qui ha destacat l’ampli consens social i polític aconseguit en aquest sentit.

A més, també ha afegit que els pròxims mesos seran “decisius” a causa de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, i ha assegurat que el govern lluitarà “per a acabar d’una vegada per sempre amb la infrainversió consolidada durant les anteriors legislatures”.

D’altra banda, tal com ha explicat Puig, el fet que el seminari s’haja traslladat fins a Ademús representa una declaració d’intencions per part del Consell, que ha marcat com una de les seues principals prioritats la lluita contra la despoblació. “Som conscients que hi ha un desequilibri territorial i aquest Govern està decidit a superar eixes desigualtats, perquè totes les comarques es mereixen un futur”, ha declarat.

En aquest sentit, Puig ha reiterat el seu recolze en la reclamació de la connexió de la carretera nacional 330 Torre Baixa – Terol, ja que representa una infraestructura “fonamental” per a garantir la connectivitat de la comarca del Racó d’Ademús.

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià ha agraït al seu equip tot el treball realitzat durant els últims dos anys, un període en el qual, tal com ha defensat, tots els indicadors econòmics i socials han millorat a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, també ha posat en valor l’esforç de tot l’equip de govern, i ha declarat que “està satisfeta” amb les conclusions del seminari i amb un treball “avalat per les xifres”.

De fet, el Consell ha complit amb el 78,61% dels compromisos marcats en els seminaris de Morella, Torrevella i Sagunt. Fins al moment, s’han realitzat 147 dels 187 dels compromisos anunciats, mentre que els 40 projectes restants es troben en execució.

Cinc reptes per a cada Conselleria

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sigut l’encarregada de detallar els principals objectius marcats per cada Conselleria per al pròxim semestre. Tal com ha explicat, cada departament s’ha proposat desenvolupar cinc mesures i ha destacat algunes d’elles.

En l’àrea de Presidència, ha destacat l’engegada de l’Agenda Valenciana Antidespoblació un dels assumptes clau d’aquest seminari, en el qual s’han emmarcat diverses reunions amb els alcaldes del Racó d’Ademús amb la fi intercanviar propostes.

Els objectius també inclouen un pla per a la desestacionalització del turisme i l’execució de segona fase del Fons de Cooperació Local, que permetrà als ajuntaments de la Comunitat Valenciana millorar el seu finançament municipal i accedir a projectes dels fons Feder de la Unió Europea, assumint la Generalitat la part del finançament corresponent als consistoris.

El departament de Vicepresidència i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives té com a objectiu a curt termini l’elaboració d’un decret d’Acció Continuada, centrat en aquelles associacions encarregades de gestionar els centres de serveis socials, per a dotar-los d’una major estabilitat i seguretat jurídica. A més, també es destaca l’inici de la tramitació d’una nova llei de serveis socials inclusius que situe a la Comunitat Valenciana a l’avantguarda i que Oltra ha qualificat de “la gran llei” d’aquesta legislatura en matèria de drets socials.

Quan la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, el departament dirigit per Vicent Soler es marca com a principals metes l’aprovació del decret llei per a la constitució del primer Fons de Fons de capital de risc, en el marc dels fons FEDER, destinat a persones amb vulnerabilitat social. En aquest sentit, Oltra ha valorat el paper que en aquests dos anys ha complit l’Institut Valencià de Finances (IVF) i ha destacat que aquesta mesura impulsa el “vessant social” d’aquesta institució, que ha passat de ser “un element de saqueig de les arques públiques a un instrument de lluita contra l’exclusió social”.

Així mateix, la Conselleria de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques apostarà en els pròxims mesos per un pla de mobilitat interadministrativa per a les empleades públiques víctimes de violència de gènere, així com en la fixació d’una oferta pública d’ocupació que es traduirà en la convocatòria de 5.286 places en els pròxims entres anys.

Per la seua banda, el departament d’Educació, Recerca, Cultura i Esport té previst l’impuls del projecte de residència d’artistes i un decret per a regular el Reglament Orgànic i Funcional dels Centres Educatius, que de resposta als reptes i necessitats del sistema educatiu actual.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública s’ha marcat com a objectiu la compra centralitzada d’endopròtesis i l’engegada del programa MHUAC, un pla que posa en accent en la humanització en les unitats assistencials de malalts crítics, per a millorar l’atenció prestada als pacients i els seus familiars.

Quant a l’àrea d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, la vicepresidenta ha destacat l’aposta ferma per l’impuls del vehicle elèctric i el desenvolupament de la infraestructura de recàrrega en tota la Comunitat Valenciana. A més, també ha subratllat el pla biennal d’ajuda i foment del cooperativisme.

A més, la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural treballarà en el pròxim semestre per a impulsar un nou model productiu basat en la recerca, la innovació i la formació, així com un Avantprojecte de Llei sobre protecció, benestar i tinença d’animals.

En l’àmbit de les infraestructures, el departament que dirigeix Maria José Salvador ha fixat entre els seus objectius fonamentals començar amb l’elaboració del pla plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d’Habitatge de la Generalitat i la presentació de les zones del Nou Mapa Concessional del Transport de Viatgers per carretera. En aquest sentit, Oltra ha recordat que quan van arribar al Govern un 80% de les concessions de transport interurbà estaven caducades.

Finalment, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació treballarà en l’Avantprojecte de llei de la Inspecció General de Serveis i Sistema d’Alertes de la Generalitat i en la creació de l’Oficina de Conflictes d’Interessos.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats