25n
Orgull
Orgull

El Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana es reuneix per a traçar les seues línies fonamentals d'actuació

S’ha parlat sobre l’ordenació de les llicències de radiodifusió i TDT, la generació de codis de bones pràctiques associades al sector audiovisual i l’arxiu audiovisual de la Comunitat Valenciana

El Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana es reuneix per a traçar les seues línies fonamentals d'actuació
04/08/2021 -

El Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana ha mantingut la seua primera reunió ordinària, aquest dimecres, després de la seua recent constitució i presa de possessió de les persones que la integren, fa una setmana.

L’ordenació de les llicències de radiodifusió i televisió digital terrestre (TDT), la generació de codis de bones pràctiques associades al sector audiovisual i la posada en marxa de l’arxiu audiovisual de la Comunitat Valenciana han ocupat gran part de la reunió mantinguda al Palau de Castellfort, a València.

Han assistit el president del CACV, José María Vidal Beltrán, les persones vocals Empar Marco Estellés, Dolors López Alarcón, Manuel Alberola Manero, Àlvar Peris Blanes, Anna Gimeno Berbegal i Carmen Carretón Ballester, aquesta última per via telemàtica.

Així mateix, ha comptat amb la participació de la secretària autonòmica de Prospectiva i Comunicació, Beatriz Gallardo Paúls, ja que la Disposició transitòria segona de la Llei 10/2018, de 18 de maig, de creació del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV), estipula que en el procés de dotació de personal i infraestructures ha de ser l’administració de la Generalitat i, especialment, el departament competent en matèria de comunicació, el que preste tota la col·laboració i suport necessari per a la posada en funcionament i l’exercici de les competències del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana.

Autoritat audiovisual independent

El Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana és l’autoritat audiovisual independent encarregada de vetlar pel respecte dels drets, llibertats i valors constitucionals i estatutaris en l’àmbit dels mitjans audiovisuals en la Comunitat Valenciana i pel compliment de la normativa vigent en matèria audiovisual i de publicitat.

Així mateix, té competències reguladores i sancionadores sobre els continguts del sector, inclosos els formats i les vies de transmissió, i les seues funcions estan al servei de l’interés públic i la responsabilitat davant la ciutadania per a garantir una informació veraç.

A més, el Consell de l’Audiovisual intervé en els processos d’adjudicació de llicències i exerceix les seues competències en la gestió de l’arxiu audiovisual de la Generalitat.

La seua seu se situarà a Castelló de la Plana, inicialment a la Casa dels Caragols, però posteriorment tindrà edifici propi per a donar la dimensió de la potència que té el sector audiovisual de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =