caixa popular

El Consell contra la llibertat

“No estic d’acord amb el que dius, però defensaré amb la meua vida el teu dret a expressar-ho”. Aquesta brillant frase de Voltaire manifesta de forma insuperable el que la llibertat dels ciutadans ha de representar en una societat democràtica. Tothom té el dret a pensar com vulga sempre que es faça respecte a les idees dels altres; en açò consisteix la pluralitat, açò ens enriqueix però, no obstant això, hi ha partits polítics als quals la diversitat els aterreix. Estem cansats de partits que van de progrés però eliminen qualsevol besllum de possibilitat d’elecció per als ciutadans. Cansats que done lliçons de moralitat i diàleg, però després només escolten als quals pensen com ells.

Més de 40.000 persones han eixit al carrer a defensar la llibertat d’ensenyament i quin ha sigut la resposta del President de la Generalitat? El silenci; un silenci ensordidor i insultant en el qual s’han estavellat els desitjos i la voluntat de moltes famílies que no poden prendre decisions respecte a l’escolarització dels seus fills perquè Marzà i Puig han decidit pensar per elles.

No entenc com el Conseller d’Educació intenta imposar el seu criteri saltant-se a la torera la voluntat de més de 250.000 famílies valencianes que tenen als seus fills matriculats en centres concertats. Però per què els molesta tant l’educació concertada i sobretot, els centres amb ideari religiós? El Consell del Titànic, no pot seguir fent oïdes sordes al clam de la gent, no vaig poder seguir actuant com si no passara res. Puig ha de prendre cartes en l’assumpte i parar els peus a la radicalitat d’Oltra i Marzà en l’àmbit educatiu. No poden seguir ignorant al carrer.

Però on està el problema? En l’ideari, aquesta és l’única raó, l’única veritat. Els molesta enormement que existisca una escola que no combregue amb les doctrines de l’esquerra i per a poder controlar a la societat es fa necessari eliminar-la. És lamentable i preocupant que en ple S. XXI, hàgem de reivindicar un dret tan essencial com és la llibertat d’ensenyament.

El d’aquest Consell és un ròssec de despropòsits. Està en contra de la llibertat, la pluralitat i la tolerància. A aquesta esquerra dictatorial els diria que només quan entenguen que hi ha una altra forma de veure les coses entendran el que significa el respecte i la convivència., fins que ho comprenguen, menys lliçons… Quanta paciència!

Beatriz Gascó Enríquez
Portaveu d’Educació Grup Parlamentari Popular
Corts Valencianes.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 17 =