25n
25N
25N

El Consell concedeix l'Autorització Ambiental Integrada a la nova instal·lació de compostatge de Guadassuar

El Consell concedeix l'Autorització Ambiental Integrada a la nova instal·lació de compostatge de Guadassuar
26/08/2016 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha concedit l’Autorització Ambiental Integrada a la nova instal·lació de compostatge de Guadassuar.

Mitjançant aquesta resolució, després de l’aprovació del projecte d’obres, el Consorci de residus V4 podrà iniciar les obres de les noves instal·lacions de compostatge en el municipi de Guadassuar.

D’esta manera, el complex de valorització de residus urbans de Guadassuar constarà del nou centre de recepció i triatge de residus (actualment en fase de posada en marxa), i també de la nova instal·lació de compostatge que s’acaba d’autoritzar i els tràmits del qual per a l’execució de les obres han d’iniciar-se en breu.

Les noves instal·lacions de triatge i compostatge, una vegada acabades, vindran a substituir a l’antiga planta de Guadassuar, que ha superat ja la seua vida útil de 20 anys, atés que alguns dels seus elements, s’acosten ja als 30 anys d’antiguitat.

Les noves infraestructures de triatge, recentment en fase de posada en marxa, suposaran una reducció de rebutjos d’abocador d’un 20 %, respecte de la instal·lació actual antiga de triatge. D’aquesta manera, el consorci podrà passar a estar per davall del 44 % de rebutjos que indica la normativa actualment vigent.

Igualment, aquestes instal·lacions de nova creació suposaran una millora de les condicions de tractament de residus en la zona, el tractament d’olors i permetran l’obtenció d’un compost de millor qualitat. S’ha incorporat depressió en les naus per a evitar que l’aire circule des de dins de la planta cap a fora, amb la qual cosa s’evita, d’aquesta manera, la proliferació d’olors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 11 =