25n
25N
25N

El Consell comunica les ajudes a jóvens agricultors, que Cebrián valora com 'un pilar de l'estratègia de recuperació del camp valencià'

El Consell comunica les ajudes a jóvens agricultors, que Cebrián valora com 'un pilar de l'estratègia de recuperació del camp valencià'
28/09/2016 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha començat esta setmana a notificar la concessió de les ajudes a la instal·lació de 210 jóvens agricultors, emmarcades en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana (PDR) per al període 2014-2020. Són els seus beneficiaris agricultors que han presentat projectes empresarials per als quals s’ha verificat la seua viabilitat i sostenibilitat.

Les ajudes són el resultat de l’aplicació dels criteris de selecció arreplegats en l’orde 7/2015 que estableix les bases reguladores. En pròximes setmanes continuarà la notificació de la concessió de l’ajuda a la resta de beneficiaris fins a esgotar el pressupost de 10 milions d’euros disponible per a esta convocatòria.

“Som conscients que les necessitats del medi rural valencià superen clarament la quantia d’estes ajudes”, reconeix la consellera Elena Cebrián, “però és una prioritat i un pilar de la nostra estratègia de recuperació del camp valencià i un element clau en el desenvolupament rural i en la preservació de la nostra riquesa territorial”. Per això, afig, “ha sigut una de les primeres mesures que hem posat en marxa del PDR, després de quatre anys de no ser convocades”.

Entre els criteris de prioritat de les sol·licituds, s’han considerat la dedicació de l’explotació a la producció ecològica o acollida a figures de qualitat diferenciada, les sol·licituds presentades per dones i les que contemplen la integració del titular en una entitat associativa per a la transformació i/o comercialització així com les corresponents a explotacions ubicades en zones amb dificultats naturals o altres limitacions que dificulten el seu desenrotllament.

L’ajuda consisteix en una prima bàsica de 20.000 euros, que pot incrementar-se segons diversos factors socioeconòmics del jove i de l’explotació fins a un màxim de 70.000 euros. El pagament de l’ajuda es realitzarà en dos trams, el primer d’ells suposa el 70% de l’import total i s’abona quan el jove acredita la instal·lació efectiva en l’explotació i el pagament final, corresponent al 30% del total de l’ajuda, està supeditat que l’explotació obtinga la qualificació d’explotació prioritària després de l’execució del pla empresarial.

Per al conjunt del període de programació 2014-2020 hi ha un pressupost aprovat de 40 milions d’euros, per la qual cosa en pròxims anys es realitzaran noves convocatòries, amb les que es pretén ajudar a un nombre important de jóvens que decidisquen dedicar-se professionalment a l’agricultura com a titulars d’explotacions agràries i que compten amb una formació i conscienciació adequades per a garantir la viabilitat de les seues explotacions, obtenir ingressos dignes per les seues activitats i evitar perjuís i agressions al medi natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − huit =

museo prehistoria