25n
25N
25N

El Consell col·laborarà amb els jutges i els ajuntaments per actuar en els supòsits de vulnerabilitat com a conseqüència d'un desnonament

El Consell col·laborarà amb els jutges i els ajuntaments per actuar en els supòsits de vulnerabilitat com a conseqüència d'un desnonament
20/11/2016 -

El Ple del Consell ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració subscrit entre la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, el Consell General del Poder Judicial i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies sobre la detecció de supòsits de vulnerabilitat com a conseqüència del desnonament de l’habitatge familiar.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que “es tracta que les persones en situació d’especial risc d’exclusió i vulnerabilitat tinguen una resposta de les administracions sensible i adequada, perquè l’administració ha d’estar al servei de les persones”.

D’aquesta manera, tots els organismes implicats col·laboraran en la creació d’un protocol d’actuació en aquells supòsits que, amb motiu d’un desnonament derivat d’un procediment d’execució hipotecària o per falta de pagament del lloguer, l’autoritat judicial tinga coneixement d’una situació d’especial vulnerabilitat o exclusió social pels quals siga necessària la intervenció de la xarxa assistencial de la Generalitat.

En aquests casos, el jutge comunicarà aquesta circumstància als serveis socials autonòmics o a l’ajuntament de la localitat on residesquen les persones afectades perquè reben ajuda i, si es compleixen els requisits, puguen ser beneficiats d’un programa de reallotjament d’afectats per execucions hipotecàries al parc públic d’habitatges de la Generalitat.

El conveni estableix també que els ajuntaments valencians, a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, participen en l’intercanvi d’informació referida a l’estructura dels programes d’assistència social que cadascun dispose.

Contractació de 169 places assistencials en centres de drogodependències

D’altra banda, el Consell ha aprovat la contractació de 169 places assistencials en centres de drogodependències i altres trastorns addictius per un valor estimat de 20.444.424 euros.

Del total de places assistencials, 145 corresponen a centres de comunitats terapèutiques (CT), és a dir, centres residencials que tenen com a funció la deshabituació i rehabilitació dels malalts drogodependents o amb altres trastorns addictius, així com l’aprenentatge d’habilitats, actituds i valors per a la seua incorporació social.

Altres 12 places pertanyen a habitatges de suport al tractament (VAT), que són recursos residencials on es duu a terme una intervenció psicosocial i educativa de suport al tractament durant tot el procés de deshabituació del pacient.

Finalment, les 12 places restants es troben en habitatges de suport a la Incorporació social (ANEU), o recursos residencials on es realitza una intervenció socio-educativa dirigida a recolzar el tractament en la fase d’incorporació social o laboral.

En la present convocatòria, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha introduït com a novetat la contractació de places específiques per a dones amb una comunitat terapèutica i amb dos habitatges de suport, en les quals es prioritzaran l’entrada a dones víctimes de maltractaments, ja que entre les dones amb addiccions, la incidència de la violència de gènere triplica la mitjana.

Finalment, cal ressaltar que aquestes places assistencials comporten, a més, la creació de 50 llocs de treball, en la seua majoria a temps complet.

Integració sociolaboral de les persones amb diversitat funcional

El Ple del Consell ha autoritzat al Servef la concessió de dues subvencions per valor de més de 2,5 milions d’euros per fomentar l’ocupació de persones amb diversitat funcional. Es tracta de l’entitat Talent i Experiència, que obté prop d’1,5 milions d’euros, i el Centre Especial d’Ocupació Dr. Scheneider, la subvenció del qual ascendeix a una mica més d’un milió d’euros.

Referent a això, la vicepresidenta ha recalcat que “la integració soci laboral d’aquestes persones és una prioritat del Consell, tant en Centres Especials d’Ocupació com en la resta d’empreses”.

Aquestes ajudes formen part d’un programa de subvencions del Servef que pretén afavorir la integració sociolaboral de les persones amb algun tipus de discapacitat en Centres Especials d’Ocupació (CEE) i enclavaments laborals. El muntant total d’aquestes ajudes és de 19 milions d’euros. Aquestes dues subvencions, en concret, han de ser aprovades pel ple del Consell en superar el milió d’euros.

Aquestes ajudes possibilitaran subvencionar el 50% del Salari Mínim Interprofessional de les persones amb diversitat funcional contractades en els CEE i permetran recolzar l’ocupació de més de 7.000 treballadors amb discapacitat o diversitat funcional a la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 7 =