25n
25N
25N

El Consell augmenta en set milions d'euros el foment de la producció ecològica

El Consell augmenta en set milions d'euros el foment de la producció ecològica
19/10/2016 -

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha anunciat que el Consell augmentarà en set milions d’euros les mesures del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) destinades al foment de la producció ecològica.

Elena Cebrián s’ha expressat així durant la reunió del Comité de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, al que han assistit representants de la Comissió Europea, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient (Direcció general de Desenvolupament Rural i Política Forestal), de l’àmbit municipal, organitzacions agràries, ambientals i de l’àmbit laboral. En la trobada s’ha analitzat l’execució de les mesures contemplades en aquest programa i les propostes de modificació per a la seua major eficàcia, reconeixent la importància que té per a aconseguir un desenvolupament sostenible i equilibrat de l’agricultura i les zones rurals a la Comunitat Valenciana.

En el transcurs de la sessió, en primer lloc s’ha treballat sobre modificacions de caràcter tècnic, concretament ajustos d’índole jurídica i administrativa. A més, s’ha considerat la reorientació “d’algunes línies que reflecteixen el canvi de polítiques que estem imprimint, entre elles, una millora de la gestió forestal sostenible i la diversificació d’activitats en el mitjà rural relacionades amb aprofitaments forestals, juntament amb una altra mesura destacable que és el reforç de les mesures locals de prevenció d’incendis forestals”, ha indicat la consellera.

Així mateix, Cebrián ha assenyalat que “també hem proposat una redistribució d’algunes mesures que es reflecteix en una major dotació per a recolzar la producció ecològica, a causa del gran interés i acolliment que ha tingut aquesta mesura del PDR”.

La titular d’Agricultura i Medi ambient ha apuntat que “amb açò a més completarem el finançament previst per al primer pla de foment de producció ecològica que presentarem durant el pròxim mes de novembre”.

Cebrián ha agraït el treball realitzat i la bona col·laboració amb els tècnics de les unitats responsables del PDR tant del ministeri com de la Comissió Europea.

El PDR de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que es va aprovar al juliol del 2015 i porta un any de funcionament, és l’instrument de planificació de les actuacions de la Generalitat en matèria de política de desenvolupament rural cofinançades pel FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural).

El seu objectiu consisteix a millorar la qualitat de vida dels habitants del mitjà rural valencià en el marc d’un model social i mediambiental sostenible. Açò es fa a través del foment de la competitivitat de les explotacions agràries, del suport a la gestió forestal sostenible i ple aprofitament del seu potencial des d’una perspectiva multifuncional (econòmica, social i mediambiental), de la protecció dels recursos naturals i control de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com de la diversificació de l’activitat econòmica de les zones rurals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + setze =