caixa popular

El Consell aprova la gestió de les actuacions de regeneració del barri del Cabanyal-Canyamelar, que suposen enguany 5 milions d'euros

El Consell aprova la gestió de les actuacions de regeneració del barri del Cabanyal-Canyamelar, que suposen enguany 5 milions d'euros
22/09/2017 -

El Consell ha aprovat el conveni amb l’Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de regeneració urbana i renovació del barri del Cabanyal-Canyamelar, que suposen una inversió de cinc milions d’euros en 2017.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha mostrat en la roda de premsa posterior al ple la satisfacció del Consell amb la realització d’aquestes actuacions, “que han estat paralitzades durant tant temps i amb les quals pretenem aconseguir la reconstrucció del Cabanyal-Canyamelar respectant l’estructura del barri i fent els seus carrers habitables per a recuperar aquest emblemàtic espai per a les persones que viuen allí, també per als visitants.

“A més, amb elles s’ajuda a la reactivació de l’economia i les activitats relacionades amb el sector de la construcció”, ha afegit.

La vicepresidenta ha explicat que el conveni aprovat pel Consell “s’emmarca dins del Pla Estatal de Foment del Lloguer d’Habitatges, la Rehabilitació Edificadora i la Regeneració i Renovació Urbana 2013-2016, on va ser inclòs a proposta del Consell, i suposa una inversió total per al Cabanyal-Canyamelar de 14,2 milions d’euros”.

Les actuacions previstes inclouen la construcció de 18 nous habitatges en substitució d’altres edificis que van anar prèviament demolits; la rehabilitació d’altres 602 habitatges més; així com la realització d’obres de reurbanització en el barri.

Projecte de llei de Salut

D’altra banda, el Consell també ha donat el vistiplau al projecte de Llei de Modificació de la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana, una vegada complits els tràmits preceptius i amb el conforme del Consell Jurídic Consultiu, per a la seua remissió a Les Corts perquè continue la seua tramitació.

Oltra ha recordat que, amb aquest nou text, “el Govern del Botànic aposta clarament per la recuperació de la universalitat de l’atenció sanitària i la gestió pública directa”

A més, entre les novetats que inclou s’incorpora l’atenció a la salut mental, fomentant la coordinació entre les conselleries de Sanitat i d’Igualtat i Polítiques Inclusives; l’atenció farmacoterpéutica integral, per a garantir l’accés al tractament en situacions vulnerabilitat; i un apartat relacionat amb la donació, els transplantaments d’òrgans i les cèl·lules mare.

Així mateix, es reestructura el model d’ordenació de la xarxa pública amb la creació de les noves àrees supradepartamentals salut, es potencia l’estructura dels centres de recerca i es preveu la creació de l’Observatori Valencià de Salut.

Ajudes als municipis afectats per les pluges

D’altra banda, la vicepresidenta ha informat que el Consell ha acordat destinar més de 7 milions d’euros per a finançar les actuacions dutes a terme pels municipis afectats per les fortes pluges ocorregudes al novembre i desembre de l’any passat.

Oltra ha explicat que, aquestes ajudes, se sumen als 6 milions d’euros destinats també a càrrec del Fons de Contingència dels Pressupostos de la Generalitat per a la realització d’actuacions per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en camins i infraestructures agràries de regadius que van ser afectats.

Així mateix, el Consell també ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Universitat de València per a aprofundir en el coneixement dels episodis d’inundacions que afecten a la Comunitat Valenciana, així com en la cartografia que permeta conèixer millor els punts de més regs, amb l’objectiu d’aconseguir una millor planificació i una gestió més eficaç de les emergències.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018