25n
25N
25N

El Consell aprova la concessió de 100.000 euros en ajudes directes per a accions d'emergència a Haití

El Consell aprova la concessió de 100.000 euros en ajudes directes per a accions d'emergència a Haití
27/11/2016 -

El Consell ha aprovat les bases reguladores per a la concessió directa d’ajudes, amb caràcter excepcional i per raons humanitàries, per realitzar actuacions d’emergència en la República d’Haití que atenguen les necessitats bàsiques de les persones afectades després del pas de l’huracà Matthew.

Aquestes ajudes directes, que adoptaran la modalitat de subvencions, seran finançades a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i comptaran amb un pressupost màxim de 100.000 euros.

Per a això serà necessari realitzar una modificació pressupostària, dotant una nova línia de subvenció al programa de “Cooperació Internacional al Desenvolupament”.

La finalitat de les mateixes és garantir una atenció integral de qualitat a les persones a través dels projectes que desenvoluparan en el terreny les fundacions UNICEF i Save the Children, dotats amb 50.000 cadascuna.

Aquests projectes es duran a terme en la República d’Haití, concretament en els departaments Sud, Nippes, Grand Anse, Oest, Artibonito i Sud-est, durant els sis mesos posteriors al pagament de la subvenció o amb fons propis des de la data de la publicació d’aquestes bases en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Les accions hauran de respondre a les següents prioritats, referides exclusivament a la població infantil: accés segur a aigua potable; sanejament i promoció de la higiene; i protecció de la infància.

Cal recordar que la Conselleria de Transparència va convocar el Comité d’Ajuda Humanitària d’Emergència (CAHE) després del pas de l’huracà Matthew per conéixer de primera mà l’acció humanitària que estaven desenvolupant les ONGDS a la zona i, a partir d’aquí, coordinar i establir que tipus d’ajudes eren les més adequades per atendre aquesta emergència.

Més de dos milions de persones afectades

El passat 4 d’octubre l’huracà Matthew, de categoria 4 i amb vents de fins a 145/mph (230/kmp), va arribar en territori haitià, causant gran devastació i inundacions. Hi ha més de dos milions de persones afectades després del pas de l’huracà, de les quals 500.000 són nens. Al voltant de 70.000 persones estan desplaçades i allotjades en refugis temporals.

Les infraestructures estan greument afectades i entre el 70 i el 80% de les llars estan danyats o destruïts. Les principals carreteres i ponts que comuniquen les ciutats del sud han estat arrasades i segons dades del Programa Mundial d’Aliments s’ha perdut el 80% de les collites.

Almenys 300 escoles públiques han estat parcialment o totalment danyades al país i moltes unes altres s’estan utilitzant com a albergs temporals per a les famílies desplaçades, sent a més l’accés a l’aigua potable una de les majors preocupacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + set =