caixa popular

El col·legi Ausiàs March de Mislata forma un equip de mediació per a resoldre conflictes entre alumnes

El projecte, que este curs complix tres anys, està integrat per escolars del propi centre

El col·legi Ausiàs March de Mislata forma un equip de mediació per a resoldre conflictes entre alumnes
23/01/2018 -

Ensenyar i aprendre a viure i a conviure són aspectes que rarament s’integren de forma explícita en la nostra formació. Normalment es confia esta responsabilitat a entorns no educatius. No obstant açò, el col·legi Ausiàs March cada vegada té més en compte la necessitat de treballar estos valors en la pròpia escola, ja que ho consideren un aspecte fonamental per al creixement personal dels alumnes.
Raó per la qual, des de fa ja tres anys, en este centre educatiu han creat un equip de mediació integrat per alumnes del centre que s’encarreguen de resoldre els conflictes que els puguen sorgir a la resta de companys i companyes.

La regidora d’Educació, Ana Mª Julián, va voler acostar-se al centre per a conèixer als integrants d’este equip de mediació i animar-los en el seu treball. Ella mateixa afirmava que a les escoles els preocupa molt el tema de les relacions socials entre iguals i que tant als professors com als pares i mares els interessa molt que els xiquets i xiquetes tinguen les eines necessàries per a exterioritzar els seus problemes. “L’objectiu d’este equip de mediació és precisament ser esta eina per a ajudar a resoldre de manera pacífica els conflictes que sorgisquen en les hores de col·legi perquè no arriben a tindre conseqüències greus”, afegia Ana Mª Julián.

Per la seua banda, Maribel Romero, directora del centre educatiu, posa també en valor la labor dels mediadors i fa un balanç positiu de les edicions anteriors, reconeixent que s’han resolt molts conflictes de manera dialèctica, que és de la manera que inculquen als seus escolars que s’han de resoldre els problemes, d’igual a igual i donant-se bons consells.

El Col·legi Ausiàs March no és l’únic que ha implantat esta mesura a Mislata, ja que l’IES La Moreria compta, de la mateixa manera, amb el seu propi equip de mediació des de fa també tres anys. En tots dos casos, tant alumnes com professors estan molt contents amb els resultats obtinguts, ja que consideren que defensar la formació integral de les persones passa per tindre una concepció de l’educació basada en el diàleg i la convivència pacífica.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris