caixa popular

El Clúster de l'Envàs i Embalatge reforça la seua aliança amb el Packaging Clúster en una jornada per a analitzar els reptes del sector

La jornada comptarà amb el testimoni de quatre casos d’èxit de negoci generats en el si del Clúster de l’Envàs i Embalatge

El Clúster de l'Envàs i Embalatge reforça la seua aliança amb el Packaging Clúster en una jornada per a analitzar els reptes del sector
19/10/2017 -

El Clúster d’Innovació en Envàs i Embalatge col·labora estos dies en la V Jornada d’Immersió Estratègica del Packaging Clúster de Catalunya en la qual s’analitzen els reptes als quals este sector s’enfronta i que passen per la digitalització, la indústria 4.0, l’economia circular, la innovació i els nous models de negoci.

El sector de l’envàs i embalatge representa el 9,25% de les vendes sobre la facturació total industrial de la Comunitat Valenciana, amb una facturació anual d’uns 2.865 milions d’euros. I té un impacte d’11.600 llocs de treball.

Durant la Jornada, que es realitzarà els dies 19 i 20 d’octubre, es presentaran quatre casos d’èxit de projectes innovadors entre empreses generats i sorgits en el si del Clúster de l’Envàs i Embalatge. A més es treballaran reptes mitjançant la metodologia Llec® Serious Play® de la qual poden sorgir nous projectes interclusters.

 

Metodologia innovadora

En l’acte d’obertura intervindran el president del Packagin Clúster de Catalunya, Artur Costa, el president del Clúster de l’Envàs i Embalatge, José Orbe, i el director del Saló Hispack, Xavier Pascual. Entre els ponents destaquen professors experts en lideratge i estratègia.

El Packaging Clúster de Catalunya i el Clúster d’Innovació en Envàs i Embalatge van signar un acord de col·laboració el juny de 2016 amb l’objectiu de sumar recursos, sinergies i esforços entre empreses associades en la cerca i dinamització de projectes d’innovació i activitats conjuntes de les quals esta jornada és un exemple.

Per al director del Clúster d’Innovació d’Envàs i Embalatge, Jesús Pérez, “es tracta d’una magnífica oportunitat per a conéixer i aportar solucions entre tots, ja que entre ambdues entitats representen la cadena de valor de l’envàs i embalatge amb més pes nacionalment”.

En este mateix sentit subratlla a més que “és també una manera de reflexionar estratègicament i fer networking entre les empreses que conformen tots dos sectors d’envàs i embalatge posat que el que es pretén és crear el brou de cultiu idoni perquè puguen sorgir projectes innovadors interclusters que satisfacen necessitats reals de les empreses”.

 

Sobre el Clúster d’Innovació en Envàs i Embalatge

El Clúster d’Innovació en Envàs i Embalatge és una associació empresarial que va nàixer l’any 2007 i en l’actualitat compta amb un total de 60 associats. El seu objectiu és ser un catalitzador per a afavorir oportunitats de negoci en el sector.

Els seus associats, entre els quals es troben empreses de paper, cartó, plàstic i fusta, donen resposta a la indústria agrària i alimentària, automobilística. El 41% dels seus associats són pimes, el 14% microempreses, el 14% grans empreses i el 31% mitjanes. El sector té unes vendes de 2.865 milions d’euros anuals i empra a 11.600 persones a la Comunitat Valenciana que és la segona a escala nacional per nombre d’empreses amb prop de 500.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + nou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris