25n
25N
25N

El cinema valencià participa en el Festival de Màlaga amb tretze produccions

El cinema valencià estarà present amb tretze produccions en la vintena edició del Festival de Màlaga que se celebra del 17 al 26 de març

El cinema valencià participa en el Festival de Màlaga amb tretze produccions
08/03/2017 -

El cinema valencià estarà present amb tretze produccions en la vintena edició del Festival de Màlaga, que se celebra del 17 al 26 de març. En aquesta edició, el cinema valencià té participació en sis llargmetratges de ficció, dos curtmetratges de ficció, tres curtmetratges documentals i dos llargmetratges documentals.

En la inauguració del festival es presenta fora de concurs ‘El bar’, l’última pel·lícula d’Álex de la Iglesia, que està produïda per la productora valenciana Nadie es perfecto i que va comptar amb les ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). L’estrena mundial d”El bar’ es va produir durant la passada edició de la Berlinale. ‘Nadie es perfecto’ també participa en la producció de ‘Pieles’, d’Eduardo Casanova, que competeix en la secció oficial.

Dins de la secció oficial a concurs també es presenta ‘Amar’ dirigida per Esteban Crespo i produïda per Avalon PC, Filmeu, i Amar La Pel·lícula A.I.E. ‘Amar’ va comptar també amb les ajudes a la producció de l’IVC. Dins del repartiment figuren els actors valencians Nacho Fresneda, Antonio Valero i Marta Belenguer. Dirigida per Roser Aguilar, ‘Brava’ és un altre dels llargmetratges a concurs que també ha obtingut ajudes a la producció de l’IVC. Es tracta d’una coproducció de l’empresa valenciana TV ON amb Catalunya protagonitzada per Laia Marull i amb la intervenció dels actors valencians Sergio Caballero i Empar Ferrer. Finalment, ‘Últimos días en La Habana’, del cubà Fernando Pérez, va comptar amb les ajudes al desenvolupament de projectes que convoca l’Institut Valencià de Cultura. Dins de les estrenes especials d’aquesta edició del Festival de Màlaga figura ‘Mil coses que faria per tu’, produïda per Dacsa Produccions, dirigida per Didac Cervera i protagonitzada per Peter Vives i Iris Lezcano. La comèdia de Cervera també va comptar amb les ajudes a la producció de l’IVC.

En la secció oficial de curtmetratges de ficció competeixen ‘El vestido’, de Javier Marco i ‘Vampiro’, d’Álex Montoya, que va comptar amb les ajudes a la producció de curtmetratges de l’IVC. En la secció oficial de curtmetratges documentals es presenten ‘Les visceras’ de l’oriolana Elena López Riera, que ja va concursar en el Festival de Cinema de Locarno, i ‘The Fourth Kingdom’ de l’alacantí Adán Aliaga i Álex Lora. Dins de la secció ‘Afirmant els drets de la dona’ es presenta el curt documental ‘Campeonas invisibles’, de Paqui Méndez. En les passades especials de documentals fora de concurs figuren els llargmetratges ‘Bigas x Bigas’, que compta amb la participació de la productora Lourdes Reyna i la guionista Carmen Chaves, ambdues valencianes; i ‘Sara Baras. Voces’, una altra producció de ‘Nadie es perfecto’, que està dirigida pel castellonenc Rafá Molés i l’il·licità Pepe Andreu, autors també del reeixit documental ‘Five Days to Dance’. ‘Sara Baras. Voces’ també va obtenir ajudes a la producció de l’IVC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =