25n
25N
25N

El CIJ ofereix nous cursos formatius per a ampliar les oportunitats laborals dels joves del municipi

El CIJ ofereix nous cursos formatius per a ampliar les oportunitats laborals dels joves del municipi
26/08/2016 -

Aprofitant el temps lliure del que disposen els joves en els mesos d’estiu, el CIJ de Torrent mitjançant la delegació de Joventut, ha dut a terme diversos cursos formatius en aquest mes d’agost amb la finalitat de preparar-los de cara al començament del nou curs acadèmic i facilitar la seua inserció laboral.

Els cursos formatius del mes d’agost s’han destinat a l’adquisició de coneixements tecnològics dins de la branca de la informàtica i els cursos d’idiomes, centrant-se en l’anglés. Durant aquest mes els assistents han pogut gaudir i aprendre informàtica en els cursos: “Ofimàtica per a defensar-se”, “L’ordinador per dins. Perquè no t’emboliquen” i “Taller de mecanografia”, tots ells impartits per especialistes en la matèria.

En referència als cursos d’anglés, la delegació de Joventut ha oferit dos cursos: “Anglés per a sobreviure” i “Anglés per a xics i xiques de 1º i 2º de l’ESO”, dos cursos importants per a no deixar d’aprendre aquest idioma ni en els mesos de descans estival. En “Anglés per a sobreviure” els assistents, majors de 16 anys sense coneixements d’anglés, han aprés frases fàcils i útils per a poder establir una comunicació bàsica en anglés en qualsevol país, mentre que per als alumnes i alumnes de 1º i 2º de l’ESO, s’ha impartit un curs d’anglés més avançat, amb l’objectiu de refrescar els seus coneixements idiomàtics en aquest mes d’agost i preparar-los per al començament del pròxim curs acadèmic.

Amb la finalització del mes d’agost es clausuren els cursos formatius d’estiu del CIJ de Torrent, però la delegació de Joventut ja treballa en l’organització i preparació de l’oferta formativa per a aquest pròxim curs 2016-2017. Nadia Marín, regidora de Joventut, ha assenyalat que “estem preparant una àmplia oferta de cursos que s’adapten a les necessitats i gustos dels joves de Torrent i que, sobretot, els brinden un aprenentatge en diferents matèries que els permeten als joves ampliar les seues oportunitats laborals i acadèmiques”. Els cursos d’idiomes seguiran presents durant els pròxims mesos, sumant-li a l’oferta d’aquest estiu al nivell d’iniciació d’alemany i els nivells mitjà i superior de valencià.

Un altre dels cursos que s’impartiran i un dels més demandats any rere any és el curs de Monitor d’activitats en el temps lliure educatiu infantil i juvenil, homologat per l’IVAJ, i que enguany tindrà una nova edició a Torrent en el mes de novembre. Aquest curs compta amb la col·laboració econòmica de l’empresa municipal IDEA’T.

A més, aquesta proposta formativa també abastarà el camp de l’hostaleria amb el curs de manipulador d’aliments i de l’estètica i la imatge, on s’oferiran cursos de maquillatge d’efectes especials, maquillatge temàtic de Halloween i imatge personal en el protocol.

Finalment, cal destacar entre uns altres dels cursos oferits la formació tecnològica. S’impartiran uns cursos especials els dissabtes al matí per a joves entre 12 i 16 anys interessats en robòtica.

Tota aquesta formació s’ajusta a les necessitats i a la demanda dels joves de Torrent, els qui podran inscriure’s en els cursos a partir del 5 de setembre. L’oferta que s’anirà ampliant al llarg d’aquest mes amb més activitats, tallers i cursos formatius, està dirigida principalment a joves de Torrent en edats compreses entre els 12 i 35 anys, podent optar a les places lliures els veïns i veïnes amb major edat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =