25n
Orgull
Orgull

El centre sanitari integrat del Campello s'implica en la detecció de factors de risc cardiovascular en la població

El centre sanitari integrat del Campello s'implica en la detecció de factors de risc cardiovascular en la població
30/11/2016 -

Professionals del Centre Sanitari Integrat (CSI) del Campello, adscrit al Departament de Salut Alacant – Sant Joan d’Alacant i dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, han engegat unes jornades de salut cardiovascular en el centre social El Barranquet del Campello. Aquestes jornades han estat obertes a la població de la localitat i han tingut la finalitat de sensibilitzar a la població sobre la prevenció cardiovascular.

L’objectiu d’aquesta activitat comunitària, en la qual han participat prop d’un centenar de persones, és detectar l’existència de factors de risc cardiovascular en individus sans, identificar la falta de control en pacients ja diagnosticats, així com promoure hàbits saludables per a la prevenció de malalties cardio i cerebrovasculars en la població del Campello.

Així mateix, amb aquesta activitat es pretén “conscienciar a la població amb malaltia cardiovascular i amb factors de risc sobre la importància que té la seua implicació i responsabilitat en el control de la seua pròpia malaltia, seguint les recomanacions i controls plantejats pels professionals sanitaris”, ha assenyalat la responsable d’aquestes jornades, la doctora Rosa María Palacios, metge de família del CSI del Campello.

Impulsar una cultura d’hàbits saludables (basada en l’exercici físic, una alimentació baixa en greixos, sal i colesterol, rica en fruites i verdures, no fumar, etc.), ha sigut un altre dels objectius que s’han marcat els professionals.

Per a incidir en tot açò, prevenció, detecció del risc, control i sensibilització, s’han dut a terme diverses actuacions, que han donat inici amb una xarrada sobre “Factors de risc cardiovascular”, impartida per les residents de Família de quart any assignades al CSI El Campello, María García i Maite Bru.

A més, com a part d’aquesta iniciativa de sensibilització, s’han lliurat als assistents fullets informatius i material divers amb consells sobre alimentació i activitat física.

Pel que fa a la detecció de factors de risc cardiovascular en individus sans i el control dels ja diagnosticats, s’ha realitzat un taller en el qual s’han realitzat diferents mesuraments clínics a la població, com la tensió arterial, la glucèmia capil·lar, el colesterol capil·lar, l’índex de massa corporal i l’existència de EPOC en fumadors (mitjançant la tècnica de espirometria digital). En ell han participat la coordinadora d’Infermeria del centre, Ana Barber, la doctora Sara Carrascosa, així com estudiants d’Infermeria i residents de Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària assignades al CSI del Campello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =