25n
25N
25N

El Centre del Carme obrirà fins a la mitjanit amb motiu del 9 d'octubre

El Centre del Carme obrirà fins a la mitjanit amb motiu del 9 d'octubre
01/10/2016 -

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha organitzat per a aquest cap de setmana un conjunt d’activitats especials amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana.

Hui i demà el Centre del Carme obrirà les seues portes fins a la mitjanit amb entrada gratuïta. A més els primers 2.500 visitants tindran premi: el Consorci de Museus els lliurarà com a obsequi una publicació d’art clàssic o contemporani.

Demà 2 d’octubre, el programa d’activitats començarà amb un homenatge al fotògraf Francesc Jarque, mort recentment, organitzat per Presidència de la Generalitat i en el qual ha col·laborat el Consorci de Museus. Es tracta d’una exposició composta per una selecció de 8 fotografies de l’artista valencià que es podrà visitar fins al 9 d’octubre en el Palau de la Generalitat.

Francesc Jarque, fotògraf valencià de gran trajectòria professional, a més d’Acadèmic Numerari de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos, va morir el passat 12 de setembre als 76 anys. La seua obra es caracteritza tant per recopilar la nostra cultura popular com per la seua personal crítica social.

D’altra banda a partir de les 12 hores a les 13.30 horas el Centre del Carme acollirà la XVI edició del Tirant de Lletra que organitza l’Associació Cultural Falla Na Jordana i que enguany porta per títol ‘Tirant de Xirimita’.

Na Jordana ha organitzat un aplec de dolçaines i tabals que acompanyen a la tradicional lectura col·lectiva del Tirant el Blanc, un recorregut que finalitza en el claustre gòtic del centre cultural.

Com a colofó a la jornada del diumenge, la Sotsdirecció de CulturArts Música celebra en el Centre del Carme, el ‘Dia del Cant Valencià d’Estil’. Una jornada dedicada a la cultura tradicional i popular valenciana a la qual la Generalitat dóna, des de 1998, cada any, el seu suport institucional. Un entorn tan particular com el del Centre del Carme, amb l’encant del claustre gòtic i el claustre renaixentista intercomunicats, les connotacions històriques de l’antic convent d’origen medieval i la possibilitat de visitar altres elements arquitectònics (el refetor, la sala capitular, la sala Ferreres) és el més adequat per a reproduir a l’ambient itinerant i festiu de les ‘cantaes’, sense perdre la funcionalitat essencial, la ronda.

Amb aquestes activitats el Consorci de Museus se sumisca a la celebració que des de la Generalitat s’està impulsant tant a València com a Castelló i Alacant per a commemorar el dia gran dels valencians

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

museo prehistoria