25n
25N
25N

El Bono Transbord AB per a l'àrea metropolitana de València començarà a funcionar la setmana vinent

El Bono Transbord AB per a l'àrea metropolitana de València començarà a funcionar la setmana vinent
15/11/2016 -

S’ha establit un nou títol integrat de transport en les zones A i B de l’àrea metropolitana de València, denominat Bono Transbord AB. Durant aquests dies, els agents operadors estan preparant els seus sistemes perquè puga entrar en funcionament la setmana vinent.

El Bono Transbord AB serà vàlid per als serveis de transport públic de MetroBús, MetroValencia i EMT, que s’efectuen dins de les àrees A i B del transport metropolità de València. El títol es configura com un bo de 10 viatges cada viatge tindrà dret a un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació. La tarifa es marca a través d’una resolució del director general que es publicarà en els pròxims dies, el preu que s’ha establit ascendirà a 15,50 euros.

Per al departament que dirigeix la consellera María José Salvador, la creació d’aquest nou títol suposa “un pas més” en l’objectiu de la Generalitat d’oferir a la ciutadania un sistema integrat de servei públic de transport per a l’àrea metropolitana de València en permetre la intermodalitat entre tots els serveis públics d’aquesta zona.

Segons ha indicat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, aquest títol “facilitarà la mobilitat dels seus usuaris, ja que amplia les possibilitats de desplaçament en abastar una àrea de 40 municipis i resulta més àgil, eficaç i còmode per als viatgers i, a més, més barat perquè solament pagaran un bitllet en lloc de dos per a fer un transbord”. De fet, al voltant del 78% dels desplaçaments en transport públic es realitzen en les zones a les quals s’aplicarà aquest nou Bono Transbord. Per açò, Domingo ha destacat l’aposta de la conselleria per “oferir més opcions als usuaris a l’hora de realitzar els seus desplaçaments i ha assegurat que s’estan fent grans esforços després d’anys sense aplicar cap mesura sobre aquest tema”.

Fins ara solament existia un Bono Transbord de la zona A de 10 viatges que permetia el transbord sense cost únicament entre la xarxa de Metrovalencia i EMT i que abastava els municipis de València, Mislata, Tavernes Blanques i Alboraia amb una població total de 891.535 habitants.

Amb aquest nou bo s’amplia el nombre de ciutadans beneficiats en incloure tota la corona B de l’àrea metropolitana de València amb municipis com Almàssera, Meliana, Vinalesa, Foios, Albalat dels Sorells, Albuixec, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Bonrepòs i Mirambell, Rocafort, Alfara del Patriarca, Montcada, Godella, Burjassot, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Aldaia, Alaquàs, Torrent, Xirivella, Paiporta, Picanya, Sedaví, Benetússer, Lloc Nou de la Coronoa, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal Beniparrell i Silla. Es tracta en total d’una població de 583.291 habitants.

La creació d’aquest bo és fet possible gràcies a la col·laboració entre la Generalitat i la Diputació de València, que aportarà un milió d’euros per a finançar diverses mesures per al transport en la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − huit =