25n
25N
25N

L’Ajuntament de València dona resposta a una proposta ciutadana en adequar espais enjardinats d’Algirós

La intervenció es dura a terme en 8 setmanes, als carrers de Josep d’Orga, Xalans i Músic Ginés

L’Ajuntament de València dona resposta a una proposta ciutadana en adequar espais enjardinats d’Algirós
19/12/2020 -

La “plaça” de vianants del carrer de Josep d’Orga comptarà amb 4 jocs bio saludables, a més d’altres elements urbans i fites guarda voreres per evitar l’estacionament de vehicles a aquesta zona de vianants d’Algirós. Aquest districte també serà objecte d’altres intervencions impulsades per la Regidoria d’Ecologia Urbana per donar resposta a una proposta ciutadana per invertir pressupost municipal, en aquest cas un total de 132.428,18 euros de la convocatòria Decidim de 2018. Concretament, l’Ajuntament executarà, en un termini de 8 setmanes, diferents actuacions per adequar els espais enjardinats existents als carrers de Josep d’Orga, Xalans i Músic Ginés. S’intervindrà, principalment, a la jardineria, accessibilitat, paviments i mobiliari urbà.

El regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que la superfície d’actuació és de 1.176,98 m2, i ha donat compte de les diferents “accions de millora”. Així, ha explicat que es duran a terme actuacions de poda a l’arbrat existent al carrer de Josep d’Orga, i la plantació d’un Acer monspesulanum a un escocell del carrer de vianants de Josep d’Orga, un Ginkgo biloba-gingo a la jardinera d’accés des del carrer de l’Impressor Lambert Palmar i dos Celtis australis lledoner als escocells del carrer de Xalans, al seu encreuament amb el carrer de Josep d’Orga.

D’altra banda, a la jardinera amb palmeres del carrer de Xalans es plantaran arbusts d’ombra; Clivias, Acanthus, Liriopes i Polygonum. I tant als dos grans escocells propers al pas de vianants com a la jardinera de les palmeres del carrer de Xalans es realitzarà un paviment alveolar de formigó d’entre 1,00-1,20 metres d’amplària per facilitar el pas a les voreres.

Pel que fa a la “plaça” de vianants del carrer de Josep d’Orga s’instal·laran 4 jocs bio saludables: gir de cintura, eslàlom, esquí de fons i bicicleta estàtica, a més de dos bancs, una paperera i fites guarda voreres per evitar l’estacionament de vehicles a aquesta zona de vianants, sent dos d’ells abatibles per permetre el pas de camions de manteniment. A més, “a petició del veïnat, es col·locarà una placa commemorativa al mur de formigó que recorre el carrer de vianants de Josep d’Orga”.
A la zona de jocs infantils de la mitjana enjardinada del carrer del Músic Ginés s’instal·larà un joc infantil d’equilibri i trepa que consisteix en entramats de corda penjats de pals d’acer incloent un tobogan també d’acer (amb unes dimensions totals de joc de 1908x492x290cm). A la superfície actual de terra de morterenca es realitzarà un paviment de seguretat de cautxú continu de 10 cm de grossària “i a la graderia existent es pintarà un mural amb un motiu a color que aporte a aquesta zona infantil moviment i alegria”. Per últim, s’adequaran els pendents de les rampes d’accés a aquesta zona de jocs perquè siguen accessibles segons la normativa vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − setze =