25n
25N
25N

L’Ajuntament replanta el jardí sobre el Museu d’Història de la ciutat

La Regidoria planta espècies que necessiten poca aigua per evitar filtracions

L’Ajuntament replanta el jardí sobre el Museu d’Història de la ciutat
20/12/2020 -

La Regidoria d’Ecologia Urbana comença els treballs de plantació de la platabanda de la sala hipòstila del Museu d’Història de València. Les espècies plantades necessiten poca aigua per tal d’evitar filtracions i goteres en la instal·lació museística. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que “es tracta d’un espai que ha de ser condicionat i dignificat perquè es troba al damunt del Museu d’Història de la ciutat”.

La Regidoria ha optat per plantar lamiàcies, agavàcies, asperagàcies, aïzoàcies, euphorbiàcies, bromeliàcies, euphorbiàcies, crassulàcies i margallons (Chamaerops humilis), plantes que no necessiten a penes aigua ni presenten problemes de manteniment, ja que també tenen poca afectació de plagues i malalties. Prèviament a la plantació d’aquestes espècies s’ha procedit a la col·locació i reparació de malles, el condicionament del terreny i l’escampada de graves decoratives. Sergi Campillo ha dit que “s’ha decidit plantar espècies crasses i cactus, plantes que no afectaran la sala hipòstila del museu i evitaran filtracions d’aigua”.

L’enjardinament proposat es basa en la tècnica de la xerojardineria, que consisteix en el disseny, construcció i plantació d’unitats amb un baix i eficient consum d’aigua. A més, les malles i l’ús de graves decoratives restringeixen també les pèrdues d’aigua i l’evaporació. Campillo ha recordat que “amb els jardins anteriors teníem problemes de filtracions d’aigua a l’interior del museu i, a més, presentaven un aspecte molt degradat”. Segons el regidor, “era molt important per a l’ajuntament condicionar i recuperar aquest espai per la seua proximitat al Museu d’Història de la ciutat”.

La platabanda tindrà una alçada de només 70 centímetres i una escassa fondària amb un sòl vegetal d’entre 10 i 35 centímetres. Aquestes mesures impedeixen l’accés i el passeig dels vianants i la seua única funció és la merament ornamental i decorativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =