25n
25N
25N

Eiji Oue i l’especialista en Chopin Blechacz interpreten amb l’ov el primer concert per a piano i orchestra

Dijous, 12 de desembre. Auditori de Les Arts

Eiji Oue i l’especialista en Chopin Blechacz interpreten amb l’ov el primer concert per a piano i orchestra
11/12/2019 -

L’Orquestra de València rep de nou la visita del mestre Eiji Oue, que tant d’èxit va obtenir l’any passat amb la formació simfònica valenciana. El director japonés dirigirà demà dijous, a la Sala Auditori de Les Arts, un programa clàssic i molt rítmic en el qual destaca el cèlebre i romàntic “Concert per a piano i orquestra núm. 1” de Frédéric Chopin, que serà interpretat per Rafal Blechacz, considerat com un consumat intèrpret en la música del compositor romàntic polonés. No en va, va guanyar en 2005 el 15é Concurs Internacional de Piano Chopin amb el mateix concert.

El públic assistent també podrà escoltar la resta del programa triat per Oue com “Quiet city”, per a corn anglés, trompeta i cordes d’Aaron Copland, les “Metamorfosis simfòniques sobre temes de Carl Maria von Weber” de Paul Hindemith i el “Divertimento” per a orquestra del que fora un dels seus mestres, Leonard Bernstein, i del qual s’ha celebrat el centenari del seu naixement.
 
Eiji Oue ha dirigit moltes de les millors orquestres mundials, incloses la Filharmònica de Nova York, l’Orquestra de Filadèlfia, la Simfònica de la Ràdio de Frankfurt i la Filharmònica de Munic. Ha enregistrat un ampli repertori amb l’Orquestra de Minnesota, incloent-hi obres de Bernstein, Stravinski, Mahler, Strauss, Copland i Rakhmàninov. Amb la Filharmònica de la Ràdio NDR va treballar amb Sarah Chang, Hilary Hahn, Nemanja Radulovic, Fazil Say, Midori, Nicolas Altstaedt, David Fray i el Trio Jean Paul.
Rafal Blechacz, a banda de guanyar el Primer Premi Chopin en 2005, va acaparar tots els premis especials de l’edició i el del públic. A més, per a destacar la seua actuació entre els participants del concurs, el jurat va decidir no atorgar-ne el segon. Ha actuat amb les millors orquestres simfòniques sota la direcció de directors tan aclamats com Gergiev, Pletnev, Dutoit, Zinman, Luisi, Semkow i Pinnock. En 2014, a Nova York, va ser guardonat amb el Gilmore Artist Award, un premi molt apreciat en el món de la música de piano.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

art en blanc