25n
25N
25N

'Educación Patraix' treballa per millorar l'entorn dels estudiants del barri

La principal prioritat és la construcció de l’IES Públic Nou Patraix, que porten reivindicant 10 anys

'Educación Patraix' treballa per millorar l'entorn dels estudiants del barri
02/12/2016 -

Educacion PatraixLa Coordinadora d’Educació Jesús-Patraix ha aconseguit crear un punt de trobada entre diferents professionals i organitzacions que es preocupen i treballen per millorar tant l’educació, com la qualitat de les aules escolars d’aquests barris valencians.

Des dels seus inicis, aquesta coordinadora s’ha involucrat en diferents projectes, que han ajudat a millorar l’entorn dels estudiants, però també dels veïns del barri. Un exemple d’açò, ha sigut els menjadors escolars per a xiquets en situació de pobresa.

No obstant això, encara queda una lluita major que porten reivindicant al voltant de 10 anys: Aconseguir la construcció de l’IES Públic Nou Patraix.

València Extra ha parlat amb els membres d ‘Educación Patraix’, que ens han explicat les seues principals accions i reivindicacions:

Com va sorgir Educación Patraix?

Principalment, la nostra motivació va sorgir per la necessitat de dinamitzar tant el barri com les AMPA mitjançant l’aportació d’experiències, activitats i iniciatives que tractem de compartir entre totes les persones que componem la Coordinadora d’Educació Jesús- Patraix. Estar connectats per a seguir fomentant la idea de Comunitat, és a dir, que tant pares com a alumnes i educadors, formem part del sistema educatiu.

Quines són les vostres accions i reivindicacions?

– Durant el curs, hem gestionat l’obertura dels menjadors escolars a xiquets en situació de pobresa perquè tinguen un menjar digne al dia. Igualment en els mesos en què no hi havia subvenció per al menjador, es van gestionar beques.

– Actualment, estem engegant accions per a reivindicar el trasllat de la ruta dels avions que passen per Patraix. L’altura de vol és tan baixa que la visibilitat i el soroll és impressionant, havent de suspendre classes fins i tot en els col·legis afectats durant els segons que tarden a passar.

– S’ha dut a terme també, una acció de Mesurament i Estudi del soroll interior en les aules d’alguns col·legis així com la Qualitat de l’Aire (contaminació CO2 en les aules). Gràcies a aquesta iniciativa, es confecciona un informe amb els resultats obtinguts i es dóna xarrada als professors per a la seua conscienciació.

– Es va iniciar també un estudi de Mesurament de la Qualitat de l’aigua i la necessitat de netejar els conductes abans de començar el curs. En algun centre es fa perquè l’aigua roman estancada en les canonades a l’estiu.

Cerquem sempre millorar el nostre entorn i el dels nostres fills i filles, de manera que aconseguim que siga el barri el que s’adapte a les necessitats dels veïns i no al contrari.

Quina és la situació actual de l’IES Públic Nou Patraix?

És un assumpte prioritari per a la Coordinadora i que gestionen igualment com a projecte important des de la AAVV de Favara, perquè es van complir 10 anys reivindicant-ho i encara segueix en “standby”. Segons notícies després de l’última reunió amb la Secretària Autonòmica d’Investigació i Educació, encara no s’ha aprovat el projecte de CIEGSA i açò implica que o bé ho aproven i es continua amb el pla previst o bé es rebutja i hem de tornar a començar.

En el primer cas, açò suposa un retard d’uns dos, tres mesos perquè comencen a licitar les obres i en el segon cas, el retard seria molt major. Parlem de més de 8 mesos, la qual cosa podria significar que amb obres, etc., l’institut podria no estar llest per a 2017 tampoc.

Hi ha molts més temes i propostes que s’estan duent a terme des de la Coordinadora per a tenir en compte en la construcció, com són la introducció de barreres vegetals, pati que no siga d’arena fina, distàncies a grans vies, ventilació forçada, aules versàtils, multiusos “transformables”, zones amb ombres, filtres de purificació d’aire interiors… Pel que sembla, açò ha sigut massa informació per a la Secretaria i molt potent i l’única resposta que hem obtingut és que ho tindran en compte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − disset =