25n
25N
25N

Educació en Igualtat als centres escolars de Picassent

Educació en Igualtat als centres escolars de Picassent
11/02/2020 -

A Picassent i fa només uns dies, ha tingut lloc la primera trobada amb un total de 30 alumnes voluntàries i voluntaris de 6é de primària i fins a 4t d’ESO dels centres escolars del municipi, com el CEIP Mare de Déu de Vallivana, el CEIP Sant Ignasi de Loiola, el Col·legi Sant Cristòfor Màrtir, l’IES l’Om, La Nostra Escola Comarcal i Les Carolines, juntament amb les coordinadores d’igualtat i les treballadores de l’àrea municipal. Una hora de treball intens que, segons apunta la tècnica d’Igualtat, Susana Tronchoni, «Ens deixa uns resultats excel·lents. Ja a l’última reunió celebrada al mes de gener es va traslladar l’interés de l’alumnat de dir la seua, d’unir-se a aquest espai que fins al moment comptava amb la representació dels centres escolars i la mateixa Regidoria». I és que, després d’unes dinàmiques inicials per cohesionar l’equip, l’alumnat es va organitzar per grups per definir aquelles situacions i necessitats que detectaven en el seu dia a dia respecte de les relacions entre xiques i xics, tant als centres com fora d’ells. En definitiva, propostes d’accions i activitats per a promoure la igualtat i prevenir situacions de violències contra les dones.

Tal com apunta la regidora de l’àrea, Belen Bernat, «D’aquesta manera, des de les escoles també es pot aconseguir treballar per una societat més igualitària i lliure de violències contra les dones».

L’anàlisi de les situacions manifestades per l’alumnat present a la reunió va deixar algunes afirmacions com, “Al pati, a moltes xiques els agrada el futbol, el bàsquet… i no diuen de jugar perquè els dona cosa que els diguen que no”; A més, com són xiques, diuen que som inferiors que ells en l’esport”. Pel que fa als xics assistents, assenyalaren que “Alguns xics, quan veuen que les xiques no els escolten, diuen que són millors que elles”; “Quan un xic ha eixit amb moltes xiques és el millor, però si és una xica la que ho fa no diuen el mateix”. Per altra banda, “Qualsevol peça un poc curta, siga falda o samarreta que portes, et xiulen desagradablement”.

Les propostes recollides durant la sessió varen ser plurals, com ara la realització una manifestació conjunta amb tots els centres, una perolada, la realització de tallers amb pancartes i polseres, xarrades de formació sobre el feminisme, la possibilitat d’impartir una assignatura optativa que parle de feminisme i igualtat, que el professorat parle de dones destacades en la seua assignatura, i moltes altres més.
En definitiva, una jornada molt interessant que ha deixat a totes les parts implicades amb ganes d’una nova trobada per seguir aprofundint i treballant en aquesta matèria tan important i necessària a la nostra societat. Perquè elles i ells, són el futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 7 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus