25n
25N
25N

Educació destinarà 26,2 milions a la concertada per a adaptar les aules al nou context sanitari

Educació destinarà 26,2 milions a la concertada per a adaptar les aules al nou context sanitari
07/08/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat un decret de concessió directa de 26.280.000 euros als centres educatius privats concertats per a assegurar durant el curs 2020-2021 un retorn a les aules adaptat al context sanitari excepcional derivat de la COVID-19.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha elaborat diferents instruccions d’organització i funcionament dels centres educatius durant el pròxim curs, dins del marc general establit per les autoritats sanitàries, que en línies generals preveu la creació de grups de convivència estable per a l’alumnat d’Educació Infantil i de 1r a 4t de Primària, i el manteniment de la distància mínima interpersonal d’1,5 metres en la resta de cursos i etapes educatives.

Aquestes instruccions, que compleixen tots els requisits establits per les autoritats sanitàries per afavorir la màxima presencialitat possible de l’alumnat de tots els nivells i etapes educatives, s’han consensuat amb tota la comunitat educativa a través del Fòrum Educatiu Valencià.

Fruit d’aquest consens és l’acord que ha signat Educació de la Generalitat amb les organitzacions empresarials i sindicals de centres privats concertats valencians: Educació i Gestió (Escuelas Católicas), FECEVAL, UCEV, FSIE-CV, FE-USO-CV, FECCOO-PV, FeSP-UGT-PV, STEPV-IV, per a l’organització i el desenvolupament del curs 2020-2021.

Això implica que siga necessari un augment de la plantilla del professorat. A més, també pot ser necessari fer adaptacions en els espais, bé per acollir nous grups de convivència estable, bé per possibilitar la distància mínima interpersonal d’1,5 metres, o per adaptar-los als plans de contingència, així com per a l’adquisició de material inventariable i higienicosanitari i les despeses de neteja i menjador.

Aquests fons seran transferits pel Ministeri d’Educació i Formació Professional a la Conselleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − un =