25n
25N
25N

Educació integra el Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura en la Xarxa de Museus de la Generalitat

Educació integra el Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura en la Xarxa de Museus de la Generalitat
18/11/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt reconéixer com a museu de la Xarxa de la Generalitat el Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura, atenent així la petició presentada per la fundació de l’esmentat museu.

Els fons museogràfics d’aquest centre l’integren més de 30 mòduls amb experiències de ciències i tecnologies que permeten el seu coneixement complex i exhaustiu a la població escolar dels nivells educatius de Primària i Secundària, de manera que constitueix un important complement de la formació científica que els alumnes reben a l’aula.

Després d’haver-se realitzat la pertinent verificació de la memòria presentada per l’entitat sol·licitant, la Direcció General de Cultura i Patrimoni ha decidit reconéixer aquest museu com una de les entitats museístiques valencianes, per la qual cosa els seus fons seran inclosos en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

D’aquesta manera, el museu s’incorpora a la Xarxa de Museus reconeguts de la Generalitat, i per tant, rep el suport que la Generalitat presta al Patrimoni Cultural Valencià per a la seua conservació i investigació, a més de poder optar a les diferents ajudes econòmiques convocades anualment per a impulsar activitats expositives i didàctiques dirigides a fomentar la difusió dels museus del territori valencià.

El Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura està situat a l’Escola Politècnica Superior d’Orihuela de la Universitat Miguel Hernández i està gestionat per la Fundació de l’esmentat museu, en la que participen la Universitat Miguel Hernández, l’Ajuntament d’Orihuela i l’Associació de Professors de Ciències Hypatia d’Alexandria.

Es tracta d’un museu didàctic que té com a principal objectiu fer de l’aprenentatge de les ciències i de la tecnologia una tasca científica però també amena i lúdica. Per a això, els fons estan disposats de manera que l’aprenentatge siga interactiu, la qual cosa possibilita que l’alumnat participe en les experiències i els tallers de ciències.

L’origen d’aquesta institució museística es deu inicialment a la creació d’una Associació de Professors de Ciències Hypatia d’Alexandria, al març de 2007, per part d’un grup de professors de Ciències d’Educació Secundària i de la Universitat, amb el propòsit de dotar la comarca d’una estructura permanent de divulgació científica.

El museu està ubicat en dos edificis ‘La sénia 1’, ‘Orcelis’, on es troben sales d’experiències, tallers de ciència recreativa i d’energies renovables, i un jardí científic en què es duen a terme experiències el factor principal de les quals és el sol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − sis =