25n
25N
25N

Educació demana la pròrroga de les PAU per a accedir a la Universitat

Educació demana la pròrroga de les PAU per a accedir a la Universitat
08/10/2016 -

Els directors i directores generals d’universitats de les comunitats autònomes es van reunir el passat 4 d’octubre a Valladolid per a abordar la problemàtica generada amb les revàlides de 2n de Batxillerat de la LOMQE i van acordar per unanimitat reflectir algunes mesures urgents “perquè el Ministeri d’Educació done alguna resposta a una situació insostenible”, ha explicat la directora general, Josefina Bueno.

Pel que afecta exclusivament la necessitat d’establir un accés comú i, en vista que la implantació de l’Avaluació Final de Batxillerat, d’ara en avant EFB, tindrà lloc amb el curs ja avançat, resulta preferible prorrogar l’actual sistema de PAU. Esta pròrroga hauria de ser, almenys, d’un curs acadèmic, la qual cosa es veu reforçat pel fet que l’EFB té per al present curs 2016-2017 un caràcter transitori i, de fet, no té efectes acadèmics per a obtenir el títol de Batxillerat.
Respecte d’això, els representants de les comunitats autònomes comprenen les dificultats jurídiques exposades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. No obstant això, el que sol·liciten a l’executiu és que busque una fórmula que possibilite esta pròrroga.

Els representants de les comunitats autònomes expliciten que l’EFB s’assemble el més possible a l’actual PAU quant a estructura i organització, per la qual cosa proposen al Ministeri que avance en esta línia.
De manera particular, i pel que afecta l’EFB en este curs 2016-2017, consideren que ha de quedar prou explícit que es tracta d’una prova obligatòria exclusivament per a l’accés a la universitat i, per tant, tot estudiant de Batxillerat que no aspire a este accés té la possibilitat de no presentar-se. De la disposició final cinquena no es dedueix l’obligatorietat amb l’expressió “es tindrà en compte”, ja que esta no comporta exigència sinó “tindre en consideració”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + tretze =

museo prehistoria
museo prehistoria