25n
25N
25N

Educació convoca el curs per a obtindre el certificat que habilita per a exercir la docència als professors tècnics d'FP

Educació convoca el curs per a obtindre el certificat que habilita per a exercir la docència als professors tècnics d'FP
21/11/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat este divendres al ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ el termini per a inscriure’s en el curs per a obtenir el Certificat Oficial de la Formació Pedagògica i Didàctica habilitant per a l’exercici de la docència, que s’impartirà aquest curs per primera vegada en les cinc universitats públiques valencianes.

El curs està dirigit a aquells professors tècnics de Formació Professional, amb una titulació en cicles formatius de grau superior, que no poden accedir al màster que acredita la formació pedagògica i didàctica necessària per a exercir la docència. Es tracta de docents de les famílies professionals: Cuina i Pastisseria, Estètica, Fabricació i Instal·lació de Fusteria i Moble, Manteniment de Vehicles, Mecanitzat i Manteniment de Màquines, Patronatge i Confecció, Perruqueria, Producció d’Arts Gràfiques, Serveis de Restauració, i Soldadura.

En concret, el curs formatiu que començarà al final d’aquest mes, està dirigit a aquells docents que presten serveis en centres sostinguts amb fons públics o que estiguen inscrits en borses de treball docent de la Conselleria d’Educació, en cas que no hagen treballat per un període superior a un curs lectiu amb data anterior a l’1 de setembre de 2014, i en aquest cas, no requeririen obtenir el certificat.

Així mateix, per a realitzar el curs es requereix el domini d’una llengua estrangera equivalent al nivell B1 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües, o bé en el cas de no poder acreditar aquests coneixements, superar una prova de nivell que realitzarà la Conselleria d’Educació.

Els interessats hauran de sol·licitar la seua participació en el curs a partir de demà i durant 10 dies naturals emplenant un formulari telemàtic que estarà disponible en la pàgina web del Servei de Formació del Professorat, secció Novetats.

El curs, que serà en línia, oferirà un total de 90 places a la Universitat de València, Politècnica de València, Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández, i Universitat Jaume I, i es desenvoluparà sempre que hi haja un mínim de 35 sol·licituds que complisquen les condicions d’accés. Quant al criteri de selecció dels participants serà la nota mitjana final de la titulació que aporten per a accedir a aquesta formació.

Contingut del curs

Quant al contingut del curs es dividirà en la fase teòrica, que s’impartirà a les universitats, i en una fase pràctica, que es desenvoluparà en els centres docents prèviament determinats per la conselleria.

En concret, la part pràctica contindrà formació sobre el sistema educatiu espanyol; la LOE i el seu desenvolupament autonòmic; la convivència i atenció a la violència de gènere; educació emocional; atenció a la diversitat; plans de millora; necessitats específiques d’atenció educativa; tutoria i orientació; aprenentatge i desenvolupament de la personalitat; societat, família i educació; igualtat, i sostenibilitat ambiental.

Així mateix, també es treballarà formació específica com ara l’orientació professional: accés al mercat laboral; Aprenentatge i ensenyament; Relació entre les competències clau i la competència professional; Desenvolupament de materials educatius; Eines d’avaluació; Eines TIC; Innovació i iniciació a la investigació educativa; Indicadors de qualitat; i Formació específica de l’especialitat.

Quant a la part pràctica podrà ser convalidada per a aquell professorat que acredite una experiència professional per un període mínim de 200 hores d’activitat lectiva en la família professional per la qual opten en centres educatius públics i privats que impartisquen els ensenyaments corresponents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =