25n
25N
25N

Educació celebra el Dia de la Dona en un acte per la igualtat en el qual ha participat el Consell Escolar Valencià

Educació celebra el Dia de la Dona en un acte per la igualtat en el qual ha participat el Consell Escolar Valencià
08/03/2017 -

La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha celebrat hui, amb motiu del Dia de la Dona, l’acte ‘Tots els dies, però també el 8 de març, RqRqR, no pararem fins a aconseguir la igualtat!’

L’objectiu d’aquesta campanya és detectar els principals problemes que estan sorgint quant a violència de gènere entre els escolars a partir de les situacions que viuen i plantejar possibles solucions, convertides en recomanacions dirigides a l’Administració.

Sobre aquest tema, el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha destacat que “encara que s’ha avançat molt en el tema de la igualtat, encara queda molt per recórrer, encara que anem en el bon camí, sobretot si treballs tots junts”. Així mateix el secretari autonòmic ha volgut recordar alguna de les línies d’actuació que està realitzant la conselleria d’Educació en el tema de la igualtat i ha posat com a exemples l’engegada de l’elaboració del Pla Director d’Educació i Igualtat i Coeducació, la figura del coordinador de l’Igualtat i Convivència o l’ampliació de l’oferta formativa del cicle superior de Promoció d’Igualtat de Gènere ,que ha passat d’impartir-se en un sol centre, a set centre més.

Miguel Soler ha volgut concloure la seua intervenció repetint algunes de les frases de l’alumnat que ha intervingut en aquesta jornada, ” vull finalitzar amb algunes de les frases que acabem d’escoltar ací com són Si ho fem junts ho farem millor, Tenim molt camí per recórrer i avançar”.

A l’acte han acudit alumnes i professors i membres dels equips directius de diferents centres escolars de la Comunitat Valenciana, com el CEIP Els Menges, l’IES Enric Valor, l’IES Malilla i el CEE Verge de l’Esperança.

D’altra banda, hui també s’ha desenvolupat en els centres educatius la campanya ‘Dones admirables’ proposta per la Conselleria i dirigida tant alumnat, com a docents i famílies.

Cada centre participant ha enviat una fotografia en format ‘jpg’ acompanyada del següent text: ‘La dona que admire és ……. perquè ……”. Les dones triades podien ser famoses o conegudes i també dones de l’àmbit familiar o personal.

Foment de l’educació en igualtat i sense discriminació

En aquest context, cal destacar que la Conselleria ha impulsat mesures en aquest curs escolar per a aconseguir un dels objectius marcats com a clau per a la legislatura: fomentar l’educació en igualtat i sense discriminacions per raó de gènere.

Entre aquestes iniciatives cal recordar la implantació, en tots els centres educatius sostinguts amb fons públics, de la figura del coordinador d’Igualtat i Convivència que té com a finalitat planificar, desenvolupar i avaluar accions educatives encaminades a detectar, prevenir i intervenir davant l’assetjament escolar.

En aquest sentit, cal recordar que el passat 28 de gener va tenir lloc en la sala Nexus de la Universitat Politècnica de València la primera jornada de persones coordinadores d’Igualtat i Convivència, sota el títol ‘Construïm entorns segurs i intervinguem davant l’assetjament escolar i la LGTBfobia’, on van participar més de 450 persones entre coordinadors d’igualtat i convivència, equips orientadors, equips directius, tutors i professorat en general.

Així mateix, al llarg del curs s’han realitzat accions formatives específiques per al col·lectiu de coordinadors d’igualtat. La primera d’aquestes sessions va tenir lloc els passats dies 10, 11 i 12 de gener i en ella es va abordar el tema de “Dades generals sobre les desigualtats. El feminisme com a solució”.

En el mes de febrer va tenir lloc la segona sessió sota el lema de “Socialització: identitat, rols i jerarquització. Per als dies 28 de febrer, 1 i 2 de març es va programar la tercera sessió on es va tractar el tema de la ‘Identitat i Diversitat Sexual’.

Està previst que per als dies 28, 29 i 30 de març tinga lloc la quarta sessió de formació on s’analitzarà la ‘Gestió positiva de la convivència. Protocols de prevenció i intervenció’. L’última de les sessions tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de maig i serà una posada en comú de les experiències i bones pràctiques coeducatives.

Més iniciatives programades

Una altra de les línies d’actuació de la Conselleria en matèria d’igualtat ha sigut l’ampliació de l’oferta formativa del cicle superior de Promoció d’Igualtat de Gènere, així com l’engegada d’activitats i tallers dirigits a Primària i Secundària per a la prevenció de conductes masclistes.

Així mateix, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport està elaborant en aquests moments el Pla d’Igualtat, del que ja s’han anat avançant mesurades com l’ampliació del permís de paternitat per als docents amb la mateixa durada que la resta de funcionaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =