caixa popular

'L'Edifici del Rellotge', antiga estació marítima de València

La construcció de ‘l’Edifici del Rellotge’ es remunta a l’any 1914

'L'Edifici del Rellotge', antiga estació marítima de València
11/06/2017 -

La ciutat de València està repleta d’edificis emblemàtics, que formen part de la memòria històrica de molts valencians i, sens dubte, un d’aquests llocs és ‘L’Edifici del Rellotge‘, on, antigament, es trobava l’antiga estació marítima i la seu de l’Autoritat Portuària.

Va ser l’any 1910 quan va sorgir el projecte de construcció de ‘l’Edifici del Rellotge’, arran del Pla General d’Obres d’Eixample i Modernització del Port de València. No obstant això, i encara que, en principi, no era una obra prioritària, la veritat és que comptar amb una estació marítima moderna era una necessitat perquè València estiguera a l’altura d’altres ports principals del món.

Inspirat en l’estació de Lió a França, i dissenyat per l’arquitecte Federico Gómez de Mebrillera l’any 1914, aquest edifici va realitzar una funció primordial com a entrada marítima de la ciutat. I és que no solament va albergar, en el seu interior, els serveis centrals de les instal·lacions portuàries, dotats amb una de les més altes tecnologies de telecomunicacions, sinó que a més es va destinar a altres funcions, com la venda de bitllets, sales d’espera, duanes, reguardes policials i, fins i tot, com a acolliment d’emigrants perquè no dormiren a la intempèrie quan es duien a terme les expedicions que eixien cap a Amèrica i les costes africanes.

Amb el pas dels anys, aquest edifici va caure en desús. No obstant això, després de les obres de recuperació, i la restauració integral que van realitzar en ‘L’Edifici del Rellotge’, aquest històric lloc va tornar a impressionar als turistes, però a més va recuperar la seua activitat. Així, en l’actualitat, aquest emblemàtic edifici de València no solament és una sala d’exposicions, sinó que a més alberga esdeveniments de caràcter empresarial i professional.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats