25n
25N
25N

Vides truncades per l'especulació urbanística a Ciutat Vella

Els veïns de l’edifici del carrer Caixers, 2 asseguren que continuaran lluitant per a evitar que els expulsen dels seus habitatges

Vides truncades per l'especulació urbanística a Ciutat Vella
30/09/2019 -

Jesús Arrúe i Teresa Ramón porten vivint en l’edifici del carrer Caixers, número 2, pràcticament tota una vida. Teresa, de 84 anys, viu en el barri des de fa 60 anys, mentre que Jesús, artista del Carme, ho fa des de fa 15 anys. Al costat d’ells, més veïns i veïnes que, ara, ha de lluitar per a evitar que els expulsen dels seus habitatges.

Good Capital Investment, que compta amb inversors valencians i de Romania, ha comprat tot l’edifici per a convertir-lo és apartaments turístics truncant, així, la vida dels veïns i veïnes que resideixen en aquest edifici, i que veuen amb incertesa el futur. “Ens estan tirant de les nostres cases. Jo sóc veí del barri, i vull quedar-me ací. Però és que, a més, no tenim opció d’anar a un altre lloc amb uns lloguers que arriben als 700 euros al mes”, explica Jesús.

vecina-ciutat-vellaUna situació que comparteix amb Teresa: “No sé on aniré si em tiren de la meua casa. Amb la meua pensió no pot permetre’m un lloguer en el barri”. Teresa gaudeix d’un lloguer de renda antiga de 121 euros al mes. És a l’única a la qual no poden tirar. “M’han dit que després de reformen l’habitatge, podria tornar a la meua casa, però, clar, tampoc sabem en quines condicions i si a més són tot apartaments turístics, imagina’t què puc fer ací…”.

Veïns i veïnes del barri, juntament amb la plataforma ‘Veïnat en Perill d’Extinció’ i la coordinadora ‘Entre Barris’ estan ajudant aquests veïns per a frenar la seua expulsió. En aquest sentit, Andreu Giner de ‘Veïnat en Perill d’Extinció’ ha informat que, ara, arranca la campanya ‘Caixers es queda’ i, prompte, hi haurà mobilitzacions participatives per a paralitzar el procés.

“Ni la Generalitat, ni l’Ajuntament ens fan cas. No hem obtingut resposta d’un problema que ells mateixos han reconegut amb el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella”, assegura Andreu Giner. “Estan destruint una comunitat de veïns i si seguim així Ciutat Vella morirà. Demanem que es pose fre perquè es vol fer negoci amb el nostre barri. Aquest no és un cas aïllat, sinó que està passant en altres punts del districte”.

Per tot això, exigeixen, d’una banda, a l’empresa Good Capital Investment, “la renovació dels contractes de lloguer per cinc anys a un preu just i assequible”, però també demanen a les administracions públiques que “es posicionen en contra d’aquestes pràctiques i que compre l’edifici de Caixers, 2 per a habitatge social”.

edificio-cajeros

8 habitatges i dos comerços es veuran afectats. De fet, diu Jesús, “ja hauríem d’estar fóra de les nostres cases, però gràcies als advocats i a les plataformes que ens recolzen s’està ajornant el procés”. “Nosaltres fem barri i volem quedar-nos”, afig. L’edifici del carrer Caixers, número 2, data de 1889. Un edifici històric en el qual veïns i veïnes han contribuït a fer barri i que, ara, podria desaparéixer per a tornar convertida en apartaments turístics, fomentant l’expulsió de veïns i ajudant la turistificació que pateix Ciutat Vella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =