25n
25N
25N

Ecoparc i recollida d'estris: dos serveis per a mantenir Puçol net

Ecoparc i recollida d'estris: dos serveis per a mantenir Puçol net
04/05/2020 -

El dilluns 4 de maig es reobri l’ecoparc de Puçol després d’un mes i mig de tancament a causa de la crisi de la COVID-19. L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), no obstant això, recomana acudir a aquest —o uns altres dels vint punts nets que gestiona a la província— únicament en cas de necessitat, podent aprofitar el servei de recollida d’estris en el contenidor més pròxim, això sí, complint les normes.

Després de consultar a la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana sobre la conveniència de reobrir els punts nets, EMTRE anuncia la reobertura de tots els seus ecoparcs fixos, entre ells el de Puçol, obert des del 4 de maig amb el seu horari habitual: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 hores, a més dels dissabtes al matí.

L’objectiu és atendre les necessitats de reciclatge i depòsit de residus d’ajuntaments, empreses i particulars. No obstant això, atesa la situació d’estat d’alarma i la restricció de la mobilitat, es recomana als usuaris particulars utilitzar-ho solament en cas de necessitat o força major, quedant sota la seua responsabilitat justificar el desplaçament a l’ecoparc davant els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Per això, l’entitat ha preparat un formulari en el qual el ciutadà declara responsablement que el seu desplaçament a l’ecoparc respon a una necessitat inajornable. El document s’haurà de mostrar a les forces de seguretat per a justificar el desplaçament, en cas que siga necessari, i es pot descarregar en la pàgina web municipal.

«Continuem estant en estat d’alarma, per tant, l’ecoparc en aquests moments és per a depositar aquells elements que siga urgent portar-los allí i sense oblidar-se de portar impresa, farcida i signada la declaració responsable», apunta Paco Salavert, regidor de Residus Sòlids.

Davant la situació que s’està vivint, «el més adequat és guardar els mobles i andròmines velles a casa fins que passe l’estat d’alarma, o bé utilitzar el servei de recollida de mobles porta a porta que molts ajuntaments ofereixen», destaca Sergi Campillo, president de l’EMTRE i vicealcalde de València.

Un d’aquests ajuntaments és el de Puçol: «No oblideu que continuem recollint les andròmines i estris en el contenidor més pròxim al teu domicili», assenyala Salavert. Per a fer ús d’aquest servei, és important complir les normes de sempre: «Cridar entre setmana a l’Ajuntament, indicar on es depositarà, traure les andròmines el diumenge nit i el camió els recollirà el dilluns al matí».

El número de telèfon per a sol·licitar la recollida d’estris i informar sobre el contenidor és el 961 421 303, disponible de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Cal recordar que abandonar els residus al carrer sense avís previ i fora de l’horari establit pot suposar una sanció d’entre 300 i 600 euros.

L’objectiu d’aquestes normes és que «els veïns es consciencien que és cosa de tots i que, de la mateixa manera que cuidem i netegem la nostra casa, hem de cuidar el nostre entorn, complir les normes del servei de recollida i ser respectuosos», conclou Paz Carceller, alcaldessa: «Puçol és la nostra casa i hem de cuidar-ho i mantindre-ho net».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + catorze =