Tesla tria València per a implantar la seua fàbrica de cotxes elèctrics

La multinacional té previst realitzar una inversió que rondarà els 4.500 milions d'euros a València

Guardar

Planta de Tesla. Foto de Craig Adderley
Planta de Tesla. Foto de Craig Adderley

S'ha revelat el misteri. La multinacional que havia estat negociant en les últimes setmanes amb la Generalitat Valenciana la seua implantació a València és Tesla. Així ho ha avançat el periòdic Levante-EMV, que confirma que l'empresa americana visitava aquesta mateixa setmana els terrenys on es construirà la planta, una zona que, actualment, encara no ha transcendit, a causa de l'acord de confidencialitat de les parts.

Així, la firma que dirigeix Elon Musk obrirà a la Comunitat Valenciana la seua segona fàbrica a Europa per a elaborar bateries i cotxes elèctrics. Serà una planta similar a la que la marca va impulsar a Berlín (Alemanya) i en la qual va invertir al voltant de 5.000 milions d'euros.

Tal com ha transcendit en les últimes hores, s'espera que la fàbrica valenciana compte amb una inversió que ronde els 4.500 milions d'euros, superant la que es realitzarà per part de PowerCO en la gigafactoria de Sagunt, que estarà en funcionament en 2026.

Precisament, l'elecció de Sagunt per part de l'empresa alemanya per a la seua gigafactoria i els passos cap a l'electrificació donats per Ford Almussafes, han sigut determinants per a l'aterratge de Tesla a València. Un fet que farà que la Comunitat Valenciana lidere la senda de la transició ecològica en el sector de l'automobilisme, convertint-se València en el hub de l'electromovilitat del sud d'Europa.

Un territori que s'ha convertit en destí de les grans multinacionals a escala internacional, que ha permés la implantació d'empreses com Volkswagen, Ford, Amazon, Stadler, T-Systems, bp, Hitachi, HP, TMEIC, Siemens Mobility o UBE.

Aquesta inversió estrangera, a més de l'impuls econòmic per a la regió, suposarà un important recolzament quant a ocupació. I és que únicament la gigafactoria de Sagunt té una previsió de crear 3.000 ocupacions directes i fins a 30.000 llocs de treball indirectes.

La Generalitat, sotmesa a confidencialitat

Des de la Generalitat Valenciana no s'han volgut fer valoracions sobre aquest tema i no confirmen aquesta informació, ja que les negociacions dutes a terme "estan subjectes a estrictes criteris de confidencialitat per a garantir que les diferents operacions puguen arribar a bon port al més prompte possible, com és desig del Consell", han afirmat.

"La voluntat del Govern valencià és continuar treballant mentre dure el seu actual mandat per a garantir que totes aqueixes gestions puguen culminar al llarg dels pròxims mesos, sempre en benefici del progrés i la prosperitat del poble valencià, que és el seu únic objectiu", incideixen.

Destacats