El perfil del turista internacional que va visitar la Comunitat Valenciana en 2024 fa una despesa mitja diària de 131,4 euros

Guardar

L'Umbracle en la Ciutat de les Arts i les Ciències/Foto: Turisme Comunitat Valenciana
L'Umbracle en la Ciutat de les Arts i les Ciències/Foto: Turisme Comunitat Valenciana

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Marián Cano, ha donat a conéixer les dades del ‘Perfil del turista internacional que visita la Comunitat Valenciana 2024’, un informe elaborat per Turisme Comunitat Valenciana a través de les dades de les enquestes Frontur (estadística de moviments turístics en frontera) i Egatur (enquesta del gasto turístic) de l'Institut Nacional d'Estadística, i que corrobora que un total d'11.938.668 turistes estrangers van visitar el nostre destí l'any passat.

D'estos, un 24,7% provenen del Regne Unit, “mercat que torna a situar-se com el majoritari i el principal mercat emissor de turisme internacional cap a la Comunitat Valenciana, seguit del mercat francés amb una quota del 18,9%”, ha assenyalat Marián Cano. El tercer mercat principal és el nòrdic amb un percentatge del 8,7%, seguit dels Països Baixos amb el 7,6% i Alemanya que va aconseguir una quota del 6,3% en 2024.

De la mateixa manera, la titular de Turisme ha apuntat que el gasto mig diari dels qui ens van visitar l'any passat també es va incrementar respecte a 2023, passant de gastar 126,8 euros de mitjana al dia a 131,4 euros en 2024. Així mateix, ha destacat que el motiu principal del viatge "continua sent l'oci i les vacacions, amb una estada mitjana de 9,7 dies i amb viatges orientats cap al producte de sol i platja en un 54,9% de les ocasions”.

Segons ha remarcat la consellera Marián Cano “este tipus d'anàlisi ens servix per a orientar millor les nostres estratègies de promoció i ser més eficaces a l'hora de dur a terme accions en els diferents mercats potencials”.

La responsable de la política turística del Consell considera “fonamentals” estes dades a l'hora de prendre decisions i “ser més efectius amb els recursos que destinem a cada un d'ells, així com amb els productes que reforcem”.

Preferències, allotjament i gasto per productes turístics

Respecte a les activitats preferides del turista internacional, l'ús i gaudi de les platges se situa com la primera opció, amb una quota del 81,1%, seguida de les compres (66,8%), visitar ciutats (66,4%), gastronomia (40,3%), activitats de diversió (39,6%), visites culturals (32,8%) i conéixer àrees naturals (27,2%).

No obstant això, s'ha detectat en 2024 un increment en l'interés per les activitats esportives, que aconseguixen ja el 13,1%, així com la pràctica del golf que acapara 2,5% del total d'activitats realitzades pels turistes residents a l'estranger.

La major part dels turistes internacionals trien allotjar-se en un hotel durant les seues vacacions (un 38,7%), mentres que el 18,9% opta pel lloguer d'una vivenda turística. El 76,8% d'ells arriben a través d'un dels tres aeroports amb els quals compta la Comunitat Valenciana, mentres que el 21,9% ho fa per carretera.

D'altra banda, el citat informe indica que el gasto diari d'estos turistes internacionals s'incrementa de manera notable quan la seua estada es produïx per treball o negocis, arribant als 192 euros diaris amb una estada mitjana de set dies. També el turista internacional que tria la Comunitat Valenciana per a la pràctica esportiva, desemborsa un gasto diari major, situant-se en 184,2 euros diaris amb una mitjana de 5,8 dies. Li seguix el turista cultural, el gasto del qual ascendix a 134,8 euros diaris amb una estada de 8,6 dies.

Més de la mitat dels visitants estrangers són homes (un 58,8%), d'entre 45 i 64 anys, seguit de prop pel rang d'entre 25 i 44 anys. En la seua majoria tots són persones amb estudis superiors i en actiu.

Dades per províncies i punts turístics

Si fem una anàlisi per províncies, podem constatar que el mercat britànic continua sent el principal en destins com la província d'Alacant o la ciutat de Benidorm, en la qual els britànics suposen el 74,1% de la seua demanda. No obstant això, els francesos opten majoritàriament per la província de Castelló amb una quota del 60,5%, i per la província de València, on representen el 27,7% del total de visitants estrangers.

Destacats