L'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València i el govern de Múrcia acosten l'Estratègia DUSI

Guardar

nofuentes_edusi_murcia
nofuentes_edusi_murcia

L'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València, que dirigeix el diputat provincial Bartolomé Nofuentes, ha organitzat, al costat del govern de Múrcia i la Federació de Municipis de la Regió de Múrcia, la "I Jornada Tècnica: Compartint experiència, tècniques i tecnologies per a promoure bones pràctiques", celebrada a Múrcia el 6 de novembre, per a acostar als municipis les diferents línies d'ajuda europees existents.

Allí s'han reunit als municipis de Quart de Poblet, Torrent, Picassent, Sagunt, Múrcia, Molina del Segura, Las Torres de Cotillas, La Màniga del Mar Menor, San Javier, Águilas, Cieza i Torre Pacheco, a més dels partners tecnològics Elecnor Smartcities, UVAX (Technology in Action), Datakorum i Gea Quality.

Nofuentes ha sigut l'encarregat de donar inici a les ponències explicant les possibilitats que Europa ofereix, posant l'accent principalment en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

Durant la seua compareixença, el titular de Projectes Europeus ha insistit en la "importància de mirar cap a Europa", assegurant que "el desenvolupament territorial per a irremeiablement per la Unió. Hem d'aprofitar aquestes línies de finançament que ens permeten dur a terme iniciatives que milloren la vida dels nostres municipis i que, d'una altra manera, no podríem escometre".

En aquest sentit, el diputat ha conclòs que "l'Estratègia DUSI és un instrument potentíssim, que ens està permetent redissenyar les nostres ciutats amb la implantació de millores socials, econòmiques i ambientals, convertint-les en 'smartcities'".

Inaugurada pel conseller de Presidència de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia, Pedro Rivera, i el president de la Federació de Municipis de la Regió de Múrcia, Joaquín Hernández, la jornada s'ha dividit en dues parts diferenciades.

En la primera, tres municipis valencians han pogut exposar els seus casos d'èxit, començant pel regidor de Govern Obert, Planificació Urbanística i Sostenibilitat i Ocupació i Promoció de l'Ajuntament de Quart de Poblet, Juan Medina, i la seua ponència "Urbanisme obert en la regeneració urbana sostenible".

Després d'ell i sota el títol "Case d'èxit i errors comesos", els regidors Andrés José Campos, encarregat de l'Àrea de Gestió de Recursos i Modernització de l'Ajuntament de Torrent i Lola Albert, encarregada d'Urbanisme, Medi ambient, Formació i Ocupació en l'Ajuntament de Picassent, han mostrat els diferents reptes que han hagut d'enfrontar des de les seues localitats en cadascun dels seus projectes.

En la segona part de les jornades, li ha arribat el torn a les quatre taules redones "Dia a dia en la teua ciutat", "Telegestión de l'enllumenat a la smartcity", "Espais intel·ligents. Insdigital: Smart Digital Signace".

En la primera d'elles, han participat els Ajuntaments de Quart de Poblet, Murcia i Molina del Segura; en la següent, Ontinyent, Molina del Segura, Las Torres de Cotillas i La Màniga del Mar Menor; en la tercera taula redona han debatut els Ajuntaments de Torrent, San Javier i Águilas; i, en l'última, Sagunt, Torre Pacheco i Cieza.

Finalment, la jornada s'ha tancat amb un networking de treball, on s'han pogut establir noves sinergies entre projectes i municipis.

Destacats