Hisenda organitza el I Congrés de Contractació Pública Transformadora en la Comunitat Valenciana

Se celebrarà a València els dies 12 i 13 de maig en coordinació amb la Universitat de València i comptarà amb la participació de professionals i persones expertes de diverses comunitats

Guardar

Daniel González Serisola
Daniel González Serisola

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic organitza conjuntament amb la Universitat de València i Fundació Universitat-Empresa de València (ADEIT) el 'I Congrés de Contractació Pública. Contractació Pública Transformadora', que se celebrarà a la ciutat de València els pròxims dies 12 i 13 de maig.

Amb la celebració d'aquest congrés es posa de manifest "que la Generalitat està situada al capdavant de les administracions autonòmiques en l'eficiència, sostenibilitat, innovació, resiliència i transparència en la contractació pública, així com una de les primeres a implantar els Sistemes Dinàmics d'Adquisició (SDA)", tal com ha apuntat el sotssecretari de la Conselleria d'Hisenda, González Serisola.

De fet, el responsable de la contractació pública de la Generalitat ha assenyalat que amb aquest congrés es pretén "reflexionar i intercanviar coneixements i experiències sobre la contractació de les entitats públiques perquè la seua labor és fonamental per a transformar l'activitat econòmica a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19", al mateix temps que ha incidit en què s'ha d'"agilitar els processos administratius de contractació en aquests temps convulsos per la pandèmia, crisi de matèries primeres o el conflicte bèl·lic internacional de Rússia i Ucraïna".

"La Generalitat està apostant per una contractació transformadora i innovadora amb la finalitat de racionalitzar la contractació pública i ser més transparents", ha assenyalat Serisola, qui ha destacat que la setmana passada la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic va presentar un mètode de contractació pública, els coneguts com a Sistemes Dinàmics d'Adquisició (SDA), una fórmula de racionalització de la contractació, que permet a les empreses interessades participar en el contracte al llarg de tota la seua vigència.

Diverses temàtiques de debat

El congrés comptarà amb la participació de professionals, especialistes i persones expertes en contractació pública de diverses autonomies i de l'administració estatal com a Comunitat Valenciana, Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, Madrid, La Rioja, Andalusia, Castella-la Manxa, Illes Balears, Canàries, Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, Tribunal de Comptes, Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) i de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament.

En concret, tractarà, entre altres temes, dels instruments de centralització de compres públiques: avanços, evolució, desenvolupament i experiències; els sistemes de racionalització de la contractació: experiències de Sistemes Dinàmics d'Adquisició, així com les qüestions més rellevants resoltes pels Tribunals de Contractació.

També s'abordarà la relació qualitat-preu i els costos del cicle de vida dels contractes públics; la Compra Pública d'Innovació; propostes de millora en la normativa contractual; la fiscalització, auditoria i estabilitat pressupostària en la contractació pública, així com l'experiència en la gestió de projectes provinents dels Fons Next Generation EU.

El congrés està dirigit a totes les persones que formen part de l'ecosistema de la contractació pública, tant administració central, autonòmica, local i altres ens del Sector Públic.

La inscripció presencial està limitada a un nombre màxim de places, supeditades a les condicions que amb motiu de la COVID-19 vengen imposades per les autoritats sanitàries, mentre que la inscripció en línia està disponible sense limitació.

Destacats