La Generalitat aposta per models descentralitzats i fórmules de finançament innovadores que contribuïsquen al desenvolupament econòmic local

Guardar

El director general d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller
El director general d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller

El director general d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller, ha destacat que la Generalitat és referent pel seu impuls a fórmules de finançament innovadores que contribuïxen al desenvolupament econòmic local.

El director general s'ha expressat així durant el VI Fòrum Mundial de Desenvolupament Econòmic Local (WFLED), celebrat a Sevilla, on ha participat este dimarts. Al costat d'altres representants nacionals i autonòmics, Carceller ha analitzat els reptes i oportunitats del finançament per al desenvolupament, mitjançant la mobilització i gestió de recursos financers a diferents nivells de governança, com el local, regional, nacional o internacional, amb l'objectiu de promoure el desenvolupament sostenible i el creixement econòmic.

En la seua intervenció, s'ha referit a la importància de la cooperació descentralitzada per a finançar oportunitats de desenvolupament econòmic i de garantia en l'accés dels drets humans i ha defensat la necessitat de reenfocar els instruments de cooperació des d'una lògica més integradora i corresponsable. "La nostra aposta són els mecanismes multiactor pioners que impliquen a ONGDs, universitats, institucions públiques, empreses i cooperatives, entre altres. Només així podem construir respostes sostenibles als grans desafiaments globals des del local i que ens impacten com a societat", ha afirmat.

A més, ha avançat que des de la Generalitat "s'estan analitzant nous instruments com els fons de finançament mixt o les garanties de deute, amb l'objectiu d'ampliar les possibilitats d'acció i generar aliances sòlides i duradores".

Espai per a l'impuls d'aliances i models de desenvolupament territorial

El VI Fòrum Mundial de Desenvolupament Econòmic Local ha reunit a Sevilla a representants polítics i tècnics de governs, agències internacionals, ONGDs, empreses i experts de l'àmbit del desenvolupament econòmic territorial. S'han abordat qüestions clau com la justícia social, l'ocupació decent, l'economia social, les aliances públic-privades i les polítiques multinivell.

El fòrum constituïx un espai de diàleg global alineat i el seu objectiu és enfortir una aliances per a l'acció territorial, facilitar l'intercanvi de coneixements i promoure l'eficàcia del desenvolupament econòmic local des d'una perspectiva inclusiva i transformadora.

Destacats