Fundació Caixa Ontinyent crea un joc de taula sobre educació financera

Es tracta d'un recurs pedagògic dirigit a l'alumnat de 5é i 6é de Primària amb el qual afermar conceptes com la gestió i l'estalvi dels diners

Guardar

Fundació Caixa Ontinyent crea un juego de mesa para concienciar sobre educación financiera
Fundació Caixa Ontinyent crea un juego de mesa para concienciar sobre educación financiera

La Fundació Caixa Ontinyent ha llançat un nou joc de taula infantil perquè l'alumnat de 5é i 6é de Primària entre en contacte amb el món de l'economia i les finances i tinga nocions d'educació financera. I és que, tal com ha explicat José Pla, president de la Fundació Caixa Ontinyent, "tindre coneixements financers no sols és important per a la vida professional, sinó que també ho és per a la vida diària.

Una iniciativa que s'ha presentat hui en la seu de la Fundació situada a Ontinyent i a la qual a més del president de Caixa Ontinyent, també ha assistit Roberto Sanz, gerent de la Fundació; i Elena Enguix, responsable del programa d'educació financera. Així, la presentació d'este joc coincidix que dilluns que ve 7 d'octubre se celebra el Dia de l'Educació Financera i este nou recurs educatiu se suma al programa que l'entitat desenvolupa per a divulgar conceptes financers per a totes les edats: des d'escolars fins a persones majors.

De fet, la creació del joc educatiu "Porquiland" és una de les grans novetats del programa de divulgació sobre educació financera que du a terme la fundació. A través d'este joc, que està dirigit per a xiquets a partir de 10 anys, els jugadors podran tindre una aproximació a diferents conceptes financers com la gestió responsable i l'estalvi dels diners. "Es tracta d'una eina pedagògica que s'usarà en els centres educatius per a difondre l'economia financera d'una manera lúdica i divertida", ha apuntat Elena Enguix.

Uns conceptes sobre com es guanya els diners i com es pot gestionar de manera sostenible i responsable que els xiquets i xiquetes aprendran de la mà d'un monitor que els guiarà durant les partides en les quals participaran fins a sis jugadors individuals o per equips. Cada participant comptarà amb un compte bancari i un sobre d'estalvi que hauran de gestionar amb saviesa, ja que el que més diners tinga al final del joc serà el guanyador.

Una assignatura pendent

L'estratègica pedagògica iniciada per la Fundació Caixa Ontinyent respon a la necessitat que la societat assimile i comence a conéixer alguns conceptes en matèria financera des de les edats primerenques. "Els resultats dels diferents estudis realitzats, tant a nivell europeu com nacional, assenyalen la necessitat cada vegada major de promoure l'alfabetització financera", ha declarat Roberto Sanz, gerent de la fundació.

Presentació del nou joc de taula "Porquiland" creat per la Fundació Caixa Ontinyent
Presentació del nou joc de taula "Porquiland" creat per la Fundació Caixa Ontinyent

Precisament, investigacions com l'Informe PISA revelen que el 17% de l'alumnat a nivell nacional no coneix els conceptes financers bàsics. És per això que diferents organitzacions com el Banc d'Espanya destaquen la necessitat d'introduir l'educació financera en el currículum educatiu i dotar als docents de la formació necessària perquè esta puga ser transmesa a l'alumnat.

Acció divulgadora de la Fundació Caixa Ontinyent

A més del joc de taula "Porquiland" que s'ha creat per a este nou curs acadèmic, la Fundació Caixa Ontinyent porta desenvolupant durant diversos anys un programa de divulgació sobre educació financera destinada a totes les edats. Entre les accions que ja s'han dut a terme es troba la formació per a professors; o els ensenyaments a estudiants sobre ciberseguretat, emprenedoria i jocs d'atzar o apostes, en les quals en l'últim curs van participar més de 500 alumnes.

Així mateix, esta estratègia formativa també posa el focus en les persones d'avançada edat, ja que són un dels col·lectius que amb l'arribada de l'automatització i la tecnologia presenta més dificultats en l'àmbit financer. En eixe sentit, des de la Fundació es forma a persones majors sobre noves tecnologies, ciberseguretat o com utilitzar els serveis bancaris de manera autònoma i independent.

Destacats