València suma un nou actor internacional al seu ecosistema econòmic. Una signatura del sector de la gestió de fons, amb seu a Luxemburg i presència en països com Irlanda, Regne Unit o Unió dels Emirats Àrabs, ha triat la ciutat com a epicentre de la seua pròxima fase d'expansió. D'esta forma, la capital del Túria consolida la seua ambició per convertir-se en un dels pols financers més influents del sud d'Europa.
Aix
Què és Fundrock?
La companyia Fundrock és una de les principals societats paneuropees independents de gestió d'OICVM i gestores de fons d'inversió alternatius (GFIA). L'empresa presta servicis integrals de gestió a fons d'inversió, garantint el compliment de la normativa i l'eficiència operativa.
L'empresa opera en països europeus com Luxemburg, Irlanda, el Regne Unit i Suïssa, però la seua presència s'expandix més enllà del vell continent en punts com Unió dels Emirats Àrabs, Nova Zelanda i Guernsey. En este sentit, Fundrock es dedica a “secundar i acompanyar” a gestors d'actius, bancs i companyies d'assegurances en la navegació per la complexitat de la gestió de fons.
L'hub mediterrani pren forma
L'aterratge d'esta nova empresa es produïx amb el suport d'Invest in València, l'oficina d'atracció d'inversions impulsada per l'Ajuntament de València i Cambra València. Des de la seua creació, esta iniciativa públic-privada ha acompanyat més de 50 projectes internacionals, atraient una inversió acumulada superior als 250 milions d'euros i generant més de 2.700 ocupacions a la ciutat.

Tal com assenyala la regidora d'Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, este moviment és un "pas ferm" cap a l'objectiu de "posicionar a València com hub financer emergent en l'arc Mediterrani". L'edil també ha destacat la implicació de l'oficina municipal per a facilitar la implantació d'empreses internacionals que "aporten valor afegit al teixit econòmic local".
Aposta pel talent
L'arribada de Fundrock no ha sigut fruit de la casualitat. La signatura ha triat València després d'un procés d'anàlisi estratègica en el qual ha valorat la qualitat del talent local, la competitivitat de l'entorn empresarial i la qualitat de vida. "Hem trobat un ecosistema financer en creixement, institucions que sumen i professionals altament preparats", assenyala Alejandra Corona, responsable del projecte a la ciutat.
El pla de l'empresa passa per integrar "al màxim" la seua activitat en l'entorn econòmic i social de la capital del Túria. Per a això, pretenen col·laborar amb les institucions municipals i captar talent per a desenvolupar operacions de gestió de fons amb abast internacional. L'objectiu és crear fins a 50 nous llocs de treball "estable i qualificat", a més d'impulsar la posició de València en el mapa financer europeu.