La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), ha publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana les subvencions destinades a la realització d'itineraris d'inserció laboral per part d'entitats especialitzades en l'atenció de col·lectius en risc o en situació d'exclusió social.
El Servef destinarà 2,9 milions d'euros a aquestes ajudes amb les quals es pretén aconseguir i recolzar a 1.720 persones que es troben en una situació d'exclusió social.
Unes ajudes que, com ha explicat la directora general de Formació i Ocupació, Rocío Briones, conjuminen per primera vegada "orientació i formació, arreplegant així la reivindicació de les entitats que treballen amb els col·lectius en risc d'exclusió, amb l'objectiu de donar una resposta integral que millore les expectatives i la inserció laboral de les persones amb més dificultats d'accés a un lloc de treball".
D'aquesta manera, el Servef subvenciona a les entitats especialitzades perquè elaboren un pla d'assessorament i formació perquè les persones en risc d'exclusió social puguen accedir a una ocupació com més prompte millor i millore la seua inserció social i desenvolupament professional.
Briones ha destacat que el Consell vol, amb aquestes ajudes, donar suport a les oportunitats d'ocupació de les persones més vulnerables i millorar la seua ocupabilitat. Així mateix, ha posat l'accent que el Servef "recupera la vocació de servei públic amb aquest tipus de programes".
El Servef estableix una sèrie de condicions mínimes als locals que seran utilitzats per a l'atenció als desempleats. Així, hauran de comptar amb una zona d'espera, zones d'atenció individualitzada que garantisquen la privacitat dels usuaris, sala d'atenció grupal i sala d'informàtica.
Les entitats dissenyaran itineraris personalitzats en funció de la necessitat de les persones que atenguen. D'aquesta manera, es podran realitzar sessions sobre autoocupació o de formació en habilitats personals per a l'ocupació. En qualsevol cas, el Servef estableix un mínim de 20 hores d'atenció personalitzada a cadascun dels usuaris i un màxim de 10 persones en les sessions grupals i formació.
Les persones que hagen assistit almenys al 75% de les hores de les quals consta l'acció formativa i compten amb l'informe favorable del docent participaran en una Experiència en Entorn Laboral on estaran tutoritzats.