Un destí divers, sostenible, accessible, professional i amb capacitat per a oferir una oferta competitiva a tots els sectors. Amb aquest objectiu es presentarà la Comunitat Valenciana a Fitur, la Fira Internacional de Turisme, que se celebrarà a Madrid del 24 al 28 de gener.
El territori valencià arriba a aquesta cita referent del sector a escala internacional com un dels destins més importants del món, que va aconseguir atraure 23,7 milions de persones en 2023, situant-se en la cinquena posició dins del mercat turístic estatal.
Per a millorar, encara més, aquestes xifres, l'estratègia implica reforçar la promoció i el màrqueting enguany, programant-se més de 150 actuacions promocionals en 20 mercats emissors i noves accions en països potencials com els Estats Units, la Xina o el Japó.
"El nostre objectiu no és només destacar, sinó ser els líders indiscutibles en l'elecció d'aquells que consideren a la Comunitat Valenciana com el seu destí predilecte", afirma, sobre aquest tema, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.
Desestacionalitzar el turisme
Entre les accions planificades, Montes ressalta la necessitat d'"ampliar i enriquir l'oferta" turística, adaptant-se a les canviants preferències dels visitants. També es busca reduir l'estacionalitat i la dependència del turisme en unes certes èpoques, promovent el flux turístic al llarg de tot l'any.
La millora de la competitivitat i la qualitat dels serveis turístics és un altre objectiu, i per a això s'implementaran programes com el "Bo Viatge", amb una inversió de 12,5 milions d'euros. A més, s'han destinat 3 milions d'euros per a ajudes específiques a hotels de la Comunitat Valenciana com a part del Programa de l'Imserso, i s'establiran línies nominatives.
La cooperació entre el sector públic i privat és una peça clau en l'estratègia per a maximitzar els beneficis del turisme i garantir la seua sostenibilitat. Montes també anuncia inversions en formació i desenvolupament del talent turístic, així com en innovació i tecnologia.
Cada euro invertit en 2024 té un propòsit clar: potenciar la presència turística i deixar una impressió duradora.
Més de 200 activitats
Durant els cinc dies de la fira, Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat una completa agenda de presentacions, tastos, showcookings i reunions amb els principals turoperadors, agents de viatges, companyies aèries, així com oficines de turisme en l'exterior i professionals de diferents àmbits.
En concret, seran més de 200 activitats. Entre les novetats d'enguany destaquen la presència de la ciutat d'Elx com a marca turística amb un espai propi; l'ampliació dels espais destinats per a festivals i empreses tecnològiques, la participació de la Comunitat per primera vegada en Fitur Sports, amb una agenda pròpia de treball amb operadors i organitzadors d'esdeveniments esportius en un sector de creixent importància.
A més, Turisme Comunitat Valenciana disposarà d'espais expositius en diversos certàmens especialitzats en IFEMA: un estand en FITUR LGBT+, situat en el Pavelló 9, una taula de treball en FITUR SCREEN dins de l'espai global que ofereix la Spain Film Commission, amb la novetat de participació de la Ciutat de la Llum també amb taula pròpia en l'espai situat en el Pavelló 10, i una taula de treball en FITUR SPORTS, situat en el pavelló 4, certamen aquest últim en el qual participem per primera vegada.
Un estand inspirat en l''Actitud Mediterrània'
L'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2024 es destacarà amb el lema 'Actitud Mediterrània', encapsulant l'estil de vida, la passió i l'essència del Mediterrani. Reunint els atractius turístics de Castelló, València i Alacant, l'espai de 2.050 m² comptarà amb més de 500 coexpositors, mostrant la riquesa de l'oferta turística, i se situarà en el pavelló 7 d'Ifema.
El disseny, construcció i muntatge de l'estand, a càrrec de l'empresa Tars Design From I To C S.L. té un cost de 774.593,6 euros (IVA inclòs), i reflectirà els colors blanc-i-blau del Mediterrani. L'espai, adaptable a diversos esdeveniments, cerca projectar l'actitud mediterrània que defineix l'experiència turística a la regió.