Climent proposa aportar a la UE a través del projecte Interreg iEER una visió valenciana de l'emprenedoria que incidisca en la seua funció social

Guardar

12-7-16_IEER_001
12-7-16_IEER_001

El conseller d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que "des de la Comunitat Valenciana volem aportar a la Unió Europea una visió de l'emprenedoria que incidisca en la seua funció social i supere la visió estrictament financera, perquè es puguen incorporar aquests aspectes a les seues polítiques ".

"Això suposa superar la visió estrictament financera associada al fet d'emprendre, i fomentar el transvasament a l'àmbit empresarial de valors àmpliament acceptats per la societat, com la igualtat salarial entre homes i dones, la participació de treballadors, clients o proveïdors en les decisions de l'organització, l'impacte mediambiental de l'activitat realitzada o la selecció de proveïdors que complisquen uns requisits ètics mínims".

Rafa Climent ha fet aquestes declaracions en el transcurs de l'acte de presentació a la Comunitat Valenciana del projecte Interreg iEER "Foment de l'Ecosistema Emprenedor Innovador per a Joves Emprenedors". El llançament oficial del projecte es va realitzar el passat 28 de juny al Comité de les Regions europees de Brussel·les.A l'acte han assistit representants del Consell Valencià de l'Emprenedor, universitats, Generalitat, IVACE, Consell de Cambres, Centres Europeus d'Empreses Innovadores (CEEIs), caixes d'estalvi i emprenedors.

En la presentació del iEER, cinc empreses proposades per cadascuna de les universitats públiques valencianes han exposat els seus respectius projectes i casos d'èxit, que es troben en fase inicial, en marxa o en fase de creixement, perquè puguen servir com a exemple als nous emprenedors.

La Universitat de València ha proposat a l'empresa Blux Fit, en fase inicial, dedicada a construccions esportives modulars, la Universitat d'Alacant ha proposat a Applynano Solutions, ja en marxa dedicada a solucions industrials mitjançant nanomaterials, la Universitat Miguel Hernández a l'empresa Weon Glasses, en marxa també amb un projecte d'ulleres intel·ligents. Per la seua banda, la Universitat Politècnica de València ha presentat a l'empresa Printable, dedicada a la impressió 3D, que es troba en fase d'acceleració. La Universitat Jaume I ha presentat Cuatrochenta, una signatura en fase de creixement i acceleració especialitzada en el desenvolupament d'aplicacions mòbils.

El conseller ha destacat que "des del Govern valencià estem participant en aquest projecte, ja que compartim la inquietud per la promoció i generació de més suports per a emprenedors. El nostre model d'emprenedoria és un model coordinat, col·laboratiu i transversal entre els diferents actors de l'ecosistema d'emprenedoria, sota la supervisió del Consell Valencià de l'Emprenedor ".

Projecte Interreg iEEREl iEER és un projecte estrella finançat per Interreg Europa que pretén impulsar la col·laboració dels actors europeus i regionals, per definir eines que permeten generar un ecosistema emprenedor entre les administracions públiques, les universitats, les empreses i els ciutadans. L'objectiu últim és millorar el suport als joves emprenedors, així com la qualitat dels serveis i fons estructurals dissenyats per a ells.

La Comunitat Valenciana, premiada el 2015 com a Regió Europea Emprenedora, participa en el projecte iEER al costat d'altres 9 regions i universitats de països com Finlàndia, Polònia, Romania, Alemanya, Itàlia, França, Regne Unit, Dinamarca i Irlanda.

Cadascuna de les 10 regions ha format un Grup d'Agents Locals amb representants de l'Administració, les universitats, les empreses i la societat. El projecte té una durada de 4 anys, els dos primers per intercanviar bones pràctiques amb les altres regions participants, i els dos últims per fer el seguiment d'un pla d'acció que permeta millorar el suport als joves emprenedors, aprofitant fons estructurals i d'inversió europeus.

Arxivat a:

Destacats