El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i el director de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), Raül Blanco, han presentat aquest matí el programa Export_Lab, un nou programa que permetrà a 50 pimes de la Comunitat Valenciana avançar en la seua internacionalització digital.
El conseller Climent ha explicat que “Expornet_Lab és un programa de formació i mentorització en línia que permetrà a les empreses la implementació d'un pla de Competitivitat Internacional” basat en la transformació digital, la innovació i la sostenibilitat.
Per al titular d'Economia Sostenible, les empreses “tenen el món al seu abast gràcies a les tecnologies” i poden portar els seus productes a clients potencials de tot el planeta, la qual cosa suposa “grans oportunitats per a les nostres empreses”.
Segons Climent “el client del segle XXI està acostumat al fet que la distància física no siga cap barrera ni per a comunicar-se ni per a comprar un producte.” Per això, ha indicat, les empreses “han d'optar per la digitalització, han de moure's i ser competitives allí on es troben els seus clients”, ha indicat.
En la seua intervenció ha destacat l'aposta de la conselleria, a través de l’Ivace, per la internacionalització digital, que es reafirma amb la posada en marxa d'aquest nou programa que compta amb 60 hores de formació i 30 hores de mentorización perquè les empreses puguen treballar el seu propi Pla de Competitivitat Digital Internacional”, ha explicat.
En paraules de Raül Blanc, “aquest projecte dona continuïtat a les actuacions de l'Escola Organització Industrial amb l’Ivace, complementant els projectes que actualment s'estan desenvolupant amb el finançament de Next Generation EU, amb aquesta iniciativa de formació i acompanyament gratuït per a les pimes de la Comunitat”.
ExpornetLab està dotat amb un pressupost de 250.000 euros -aportats a parts iguals entre l’EOI i Ivace Internacional a través d'un conveni de col·laboració- per a oferir a les pimes de la Comunitat, de forma completament gratuïta, un programa de formació en continguts dirigits a implantar una estratègia seriosa de transformació digital que els permeta competir de manera avantatjosa en els mercats internacionals.
A més, aquest programa compta amb finançament europeu a través del Fons Social Europeu (FSE).
Per a aconseguir una major convocatòria d'aquest programa se celebraran el mes de febrer 3 esdeveniments empresarials de presentació del programa, un en cada província. Aquests esdeveniments tindran un format de *networking i en ells es presentaran els objectius del programa, continguts, etc.
El 7 de març és la data límit de presentació de sol·licituds i el 14 de març donarà principi aquest programa de transformació digital.
Característiques del programa
Durant les 60 hores de formació en línia, les empreses participants tindran accés a un claustre de docents i professionals que els facilitaran tota la informació i coneixement clau per a tindre una visió transversal de les oportunitats i eines tecnològiques disponibles.
En concret, podran conéixer metodologies àgils de treball com scrum, aprofundir en aspectes clau d'internacionalització (mitjans de pagament, logística internacional o duana digital, entre altres) i podran conéixer tecnologies clau com a Intel·ligència Artificial o Metavers.
El perfil d'empreses al qual està orientat aquest programa formatiu són pimes de la Comunitat Valenciana que tinguen més de 2 anys d'activitat i que tinguen una vocació d'Internacionalització. La convocatòria es troba oberta fins al dia 3 de març i les empreses interessades poden sol·licitar inscripció a través de la pàgina web d’Ivace o del correu eoimediterraneo@eoi.es