Climent: “És important potenciar la responsabilitat social de les empreses com a compromís amb la sostenibilitat i com a element de diferenciació competitiva”

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha manifestat que “és important potenciar la responsabilitat social de les empreses, com a compromís amb la sostenibilitat i com a element de diferenciació competitiva”.

Aquest dimarts, 7 de març, entra en vigor el Decret 200/2022, de 25 de novembre, del Consell, pel qual es regula la responsabilitat social en les entitats valencianes, i en el qual s'inclou com un dels elements més destacats el Registre d'Entitats Valencianes Socialment Responsables.

El conseller ha destacat que “amb aquest Decret la Comunitat Valenciana s'adapta a les tendències de futur apuntades des de la Unió Europea i volem propiciar un canvi de paradigma pel que fa a la responsabilitat social, que ajude en la transformació del model econòmic valencià i els seus sistemes productius cap a un model més just i sostenible.

Climent ha participat en la inauguració d'una jornada organitzada les càtedres d'Economia del Bé Comú, d'Economia Feminista i d'Empresa i Humanisme de la Universitat de València per a explicar en què consisteix el Registre d'Entitats Valencianes Socialment Responsables, i com és una eina que facilitarà que les entitats de tota mena i grandària puguen mostrar la seua contribució a la sostenibilitat mediambiental, a la igualtat entre dones i home i al desenvolupament humà.

Característiques del nou Registre

El Registre d'entitats valencianes socialment responsables és un registre públic de naturalesa administrativa i gratuït. Està adscrit a la Conselleria d’Economia Sostenible i té com a finalitat donar publicitat i informació sobre el caràcter socialment responsable de les entitats en ell inscrites.

Podran inscriure's en aquest registre les empreses de qualsevol grandària, les treballadores i treballadors autònoms i les administracions públiques, universitats i la resta dels organismes i entitats pertanyents al sector públic, així com les organitzacions, corporacions de Dret públic, associacions privades i entitats de l'economia social.

La qualificació d'entitat socialment responsable és el resultat d'un procediment administratiu general que s'inicia amb la sol·licitud de les entitats interessades, que hauran de presentar una memòria de sostenibilitat, l'auditoria de verificació social i una autoavaluació numèrica.

Les entitats i empreses valencianes que sol·liciten la seua inscripció hauran d'haver adoptat en la seua gestió la integració voluntària de principis i valors que es corresponen amb aspectes ètics, socials i laborals, mediambientals i de R+D+i:

- Valors ètics com el compromís amb el bon govern corporatiu, transparència en la contractació, competència lleial, comerç just, defensa de la naturalesa i els drets humans o participació en projectes en benefici de la societat o de cooperació al desenvolupament.

- Valors socials i laborals, com a entorns de treball saludables i assegurances, participació en projectes per a persones vulnerables, plans d'igualtat, conciliació de la vida personal, laboral i familiar o estabilitat en l'ocupació.

- Valors ambientals, com a accions contra el canvi climàtic o en favor de l'economia circular, la biodiversitat i el consum responsable.

- I accions de R+D+i que tinguen impacte positiu sobre la salut, el benestar i la qualitat de vida de les persones, així com aquelles tendents a promoure la inclusió digital com a factor d'inclusió social per a millorar la qualitat de vida de persones en risc d'exclusió.

Arxivat a:

Destacats