Caixa Popular ha llançat hui la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere. La cooperativa de crèdit valenciana destinarà un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts del seu ús, és a dir, per les compres realitzades amb aquesta targeta, denominada "Targeta Dona", a projectes socials que afavorisquen la igualtat en qualsevol mena d'àmbit. Actualment, no existeix al nostre país, cap entitat amb aquesta mena de producte. Una iniciativa pionera a nivell europeu i probablement a nivell mundial.
Caixa Popular constituirà durant aquest any un fons, per a 2021 repartir-lo entre les entitats socials que treballen iniciatives centrades en l'àmbit de la dona i el foment de la igualtat. En finalitzar el present exercici, obrirà una convocatòria perquè es presenten aquests projectes.
Clients i no clients de Caixa Popular podran contractar la "Targeta Dona", que no té comissions d'obertura, ni de manteniment, sempre que es pague amb la targeta més de 1.500 euros en compres durant un any. Està pensada per a homes i dones, conscienciats amb la igualtat i un món millor. Per a no clients, serà de crèdit. Els clients de Caixa Popular podran triar la modalitat de crèdit o mixta: de dèbit i crèdit.
La targeta, que a més és biodegradable i respectuosa amb el medi ambient, es pot sol·licitar en línia en www.caixapopulardona.es o en qualsevol de les 75 oficines de Caixa Popular. A més, compta amb l'avantatge que quan l'usuari ajorne algun pagament de compra, s'aplicarà un tipus d'interés nominal mensual de 0.95%. Un dels tipus d'interés més baixos del mercat.
Segons Rosendo Ortí, director general de Caixa Popular, "aquesta decisió s'emmarca en els valors del nostre model de banca cooperativa, social, solidària i de proximitat. Un model diferent, dirigit cap a una cultura que promoga la igualtat entre les persones i de gènere. A nivell intern, comptem amb una plantilla 375 persones on el 57% són dones, i un Consell Rector, màxim òrgan de l'entitat totalment paritari. En l'àmbit extern, col·laborem amb diferents entitats i associacions que representen a la dona i que treballen per apoderar-la, visibilitzar el seu paper en la societat i reivindicar els seus drets en l'àmbit empresarial, cultural o educatiu".
Aquesta pionera iniciativa, s'inscriu també en el projecte "Caixa Popular Dona" i forma part de la vocació social i responsable de l'entitat, per a promoure la igualtat, a través de diferents accions que contribuïsquen a aconseguir una societat més justa, alhora que posa en valor i visibilitza el paper de la dona. En aquest sentit, s'han realitzat accions com el foment de l'ocupació i l'ús de les dones més desfavorides. Amb la col·laboració de la Fundació Novaterra, s'ha posat en marxa un projecte d'autoocupació per a les dones amb menys recursos: en pocs mesos cinc emprenedores ja estan a punt d'arrancar els seus projectes.
La sensibilització i l'educació en igualtat és una altra de les línies de "Caixa Popular Dona". L'entitat està treballant en un programa de conferències, debats o vídeofòrums per a sensibilitzar a la societat i fomentar l'educació en igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.