Economia

Caixa Ontinyent llança la seua expansió a la Comunitat Valenciana

L'objectiu del Pla Estratègic de Caixa Ontinyent és situar-se com a entitat valenciana de referència, reafirmant la seua funció social com a caixa d'estalvis

1 minut

Oficina de Caixa Ontinyent a València

En un context financer marcat per la inflació, la intensa competència i els canvis reguladors a causa de l'impacte del canvi climàtic i la revolució digital, Caixa Ontinyent ha donat llum verda al seu nou pla estratègic dissenyat pel Consell d'Administració. Aquest ambiciós pla té com a objectiu adaptar-se als desafiaments dels nous temps i buscar oportunitats per a continuar consolidant-se com l'entitat financera valenciana de referència en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, l'expansió geogràfica serà part fonamental del Pla Estratègic 2023-2025. Caixa Ontinyent buscarà consolidar les seues posicions actuals a les comarques centrals valencianes, en les quals compta amb 39 oficines, a més de la ciutat de València, amb tres sucursals. D'altra banda, la caixa d'estalvis s'obrirà a noves zones dins de la Comunitat Valenciana, enfortint així la seua presència a la regió, creixent i ampliant el seu impacte social, i arribant a més clients.

A més, una altra de les principals premisses del pla estratègic és reafirmar el paper social de Caixa Ontinyent com a banca de proximitat, enfocada a brindar suport a famílies, autònoms i pimes. L'entitat es compromet a assegurar la disponibilitat dels estalvis, impulsar l'economia local, facilitar l'accés a serveis bancaris i continuar amb la seua important labor en l'àmbit de l'obra social.

Model tecnològic d'avantguarda

La innovació i la tecnologia seran protagonistes en l'estratègia de l'entitat financera. S'establirà un model tecnològic d'avantguarda que es mantindrà en constant evolució, sempre enfocat a millorar l'experiència dels clients i comptant amb el personal de Caixa Ontinyent com a pilar fonamental en el procés de transformació.

Amb tot això, la caixa d'estalvis valenciana buscarà reorientar el seu negoci per a mantindre la seua rendibilitat i sostenibilitat, mantenint alts estàndards de solvència i brindant confiança als seus clients.

Amb aquest nou pla estratègic, Caixa Ontinyent es prepara per a afrontar el futur amb determinació i garantir la seua posició com una entitat financera compromesa amb el benestar de la Comunitat Valenciana i el desenvolupament sostenible gràcies a una estructura cohesionada, personal altament professional, la inversió dels recursos necessaris, una experiència de 139 anys en el sector i, sobretot, la confiança dels seus clients, els qui valoren la important labor social que realitza l'entitat.

Assemblea General de Caixa Ontinyent

Assemblea General

En l'Assemblea General ordinària de Caixa Ontinyent, celebrada en la nit del passat dijous 22 de juny, es va mostrar un augment dels beneficis en els comptes de 2022 del 0,26% respecte a les de 2021. Concretament, els comptes del passat exercici mostren un benefici, abans d'impostos, de 12,1 milions d'euros. Després del pagament d'impostos, que suposen 2,9 milions d'euros, el benefici net es va situar en 9,2 milions d'euros.

La proposta de distribució d'aquests beneficis permet elevar el nivell de capitalització de l'entitat (en destinar-se 8,2 milions d'euros a reserves) i potenciar les accions de la seua obra social.

En 2022, la morositat va baixar al 2,62% amb una cobertura del 84,15%, i el capital CET1 es va situar en el 15,08%, molt per damunt del mínim exigit pel Banc d'Espanya.

Obra Social

Gràcies als resultats obtinguts i altres ingressos, s'ha establit un pressupost d'obra social d'1,5 milions d'euros per a l'any 2023. Això permetrà mantindre els programes establits per al manteniment dels centres propis i en col·laboració, incloent-hi la reobertura del Club de Jubilats d'Ontinyent com a Centre Cívic en col·laboració amb l'Ajuntament.

També es continuaran els programes d'investigació i divulgació de temes autòctons mitjançant publicacions, col·laboracions amb col·lectius, presència als Campus i gestió de les fundacions assistencials, docents i culturals.

A més, des de la Fundació Caixa Ontinyent, s'impulsa un programa de Formació i Integració per a joves, es manté l'activitat del Mont de Pietat, i es potencia el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Així mateix, es diversifiquen els programes d'educació financera, brindant especial rellevància a la formació de formadors, cursos i conferències per a alumnes d'ESO i Batxillerat, l'App de contes infantils, accions específiques per a persones majors, i altres activitats informatives i divulgatives a través del lloc web i xarxes socials. Actualment, més de 38.000 persones de diferents punts d'Espanya estan participant en aquest programa formatiu.

Etiquetes: