Baleària llança un programa de captació i promoció del talent femení en Flota

Guardar

Balearia
Balearia

Baleària ha posat en marxa un programa de formació, atracció i promoció de talent femení en flota per a facilitar la inserció laboral en un sector principalment masculinitzat. Amb este pla, la naviliera pretén augmentar a un 15% la representació de dones en càrrecs de Pont i Màquines per a 2030.

Cal assenyalar que actualment les dones representen prop d'un 16% del total de les tripulacions de la naviliera. Si bé en els llocs de serveis a bord el percentatge puja fins al 30%, en Pont i Màquines, també conegut com a Deck and Engine, és només d'un 5%. "Es tracta d'un sector amb escassetat de professionals i que a més tenen l'opció d'ocupar-se laboralment també en terra, la qual cosa dificulta més presència de dones a bord. El nostre objectiu és enfortir la presència de dones, incorporant-les des dels llocs base, com a marineres i greixadores, i impulsar plans de carrera fins als llocs de mestrança", ha assenyalat Georges Bassoul, director general de Baleària.

Per a millorar la ràtio de dones en Pont i Màquines, Baleària ha traçat diferents accions, com un programa formatiu, que tindrà una duració de fins a cinc mesos, en grups i que s'impartirà en la seu central de la companyia a Dénia. Baleària ha dissenyat un pla educatiu integral, tant tècnic enfocat a la formació professional de persones sense experiència en càrrecs de marineria, com de coneixement corporatiu de Baleària. Així mateix, la naviliera facilitarà la realització de pràctiques a bord.

Baleària compta amb el suport d'entitats com WISTA (Women International Shipping & Trading Association) o l'Organització Marítima Internacional per a potenciar la qualitat i l'abast del programa.

Baleària té actualment una mitjana anual de 2.200 treballadors (que aconseguixen els 2.600 en temporada alta) en els llocs de Terra i Flota. L'any passat, els llocs de responsabilitat ocupats per dones van créixer un 4 per cent.

Sobre Baleària

Baleària és el grup navilier líder a Espanya, amb més de 25 anys d'història en el transport marítim de passatgers, vehicles i mercaderies, amb rutes que unixen diàriament la Península amb Balears, Canàries, Ceuta i Melilla. Així mateix, és l'única companyia marítima que connecta les quatre illes de l'arxipèlag balear. En l'àmbit internacional, opera al Marroc, Algèria, els Estats Units i les Bahames. En 2023, la companyia va transportar 5,2 milions de passatgers i 7,4 milions de metres lineals de càrrega en totes les seues rutes.

La naviliera, que compta amb més de 35 vaixells, és un referent mundial en sostenibilitat gràcies a la seua aposta pionera per una mobilitat ecoeficient impulsada per energies més respectuoses amb el planeta amb la finalitat d'avançar en la descarbonització. Baleària disposa d'11 vaixells amb motors duals; una tecnologia versàtil que permet navegar amb diferents combustibles, com el gas natural en l'actualitat o fonts renovables neutres en emissions de CO₂ en el futur. A més, disposa de dos ferries propulsats per energia elèctrica. Per tot això ha sigut primera naviliera espanyola a rebre el certificat Green Marine Europe.

La digitalització i la tecnologia al servei del client són un element estratègic per a Baleària, el principal pilar del qual és la Torre de Control de la Flota, que monitora en temps real dades crucials. També compta amb una flota d'smart ships i ha digitalitzat l'operativa logística de càrrega.

Baleària és una naviliera local amb vocació internacional, formada per 2.500 persones, entre terra i flota. L'impacte de la companyia s'estén també a través de la Fundació Baleària, mitjançant la qual organitza i promou accions socials, culturals i mediambientals.

Destacats