Economia

Les ajudes a la innovació de l'Ivace prioritzen l'economia circular i baixa en carboni, la digital disruptiva i la innovació orientada a les persones

1 minut

Imatge del polígon industrial de Rafelbunyol

Les ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) de 2023 per al desenvolupament de projectes d'innovació prioritzen aquelles iniciatives en línia amb l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana (S3CV) que aposten per l'economia circular i baixa en carboni, per l'economia digital disruptiva així com per la innovació orientada a les persones.

La unitat d'innovació de l'Ivace ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana els programes d'ajudes per al finançament de projectes d'innovació de producte, d'innovació de processos i per al desenvolupament de solucions innovadores en l'àmbit de la informàtica, electrònica i les comunicacions (TEIC).

Aquests programes, emmarcats dins del Pla de R+D+i Empresarial de l'Ivace, estan dotats amb un pressupost de 10 milions d'euros finançats en un 60% per la Unió Europea a través dels Fons Feder per a la Comunitat Valenciana en el període 2021 a 2027.

El cost mínim elegible dels projectes presentats ha de ser igual o superior als 15.000 euros. L'Ivace finançarà fins a un 45 % dels costos subvencionables dels projectes desenvolupats pels micros i xicotetes empreses i fins a un 35 % dels costos subvencionables dels executats per mitjanes empreses.

Com en anteriors convocatòries, l´Institut Valencià de Competitivitat Empresarial podrà anticipar a les empreses beneficiàries fins a un 75 % de la subvenció concedida en el cas del micro i xicotetes empreses i fins a un 50 % en el cas dels projectes aprovats a mitjanes empreses.

Per a això, les empreses que siguen beneficiàries hauran de presentar garanties d'un 25 % de l'import a anticipar.

El termini de presentació de sol·licituds comença demà 3 de març i finalitza el 12 d'abril de 2023.

Criteris d'avaluació

En el programa d'ajudes per a projectes d'innovació de producte (INNOVAProD) es valorarà la fabricació de nous productes que incloguen l'ús eficient de recursos, la valoració o reutilització de residus o subproductes, així com la incorporació de metodologies d'ecodisseny o ecoeficiència.

El programa d'innovació de processos (INNOVAProC) recolza entre altres, el desenvolupament de projectes que contribuïsquen de manera substancial a la transició cap a una economia circular mitjançant la sostenibilitat i circularitat dels processos industrials.

En aquest sentit es donarà prioritat a aquelles accions que afavorisquen la posada en marxa de mesures de protecció mediambiental com és l'ecodisseny, la simbiosi industrial, l'aprofitament de recursos, així com la reutilització i valoració de residus.

Tant en el programa d'innovació de producte com en el d'innovació de processos les empreses no tenen límit en el nombre de projectes presentats.

En el cas del programa INNOVATeiC cada empresa pot presentar com a màxim un únic projecte. En aquest, el cost subvencionable per a personal propi ascendeix a un màxim 100.000 euros.

Aquest programa persegueix que les pimes beneficiàries desenvolupen noves aplicacions, dispositius o solucions tecnològiques innovadores, preparades per a la seua comercialització a tercers. 

Etiquetes: