25n
25N
25N

Economia i Agricultura s'alien per a fomentar el consum de taronges i clementines en la campanya de Nadal

Ambdues conselleries coordinen una campanya de publicitat conjunta a Alemanya i en la Comunitat Valenciana

Economia i Agricultura s'alien per a fomentar el consum de taronges i clementines en la campanya de Nadal
22/12/2020 -

Les conselleries d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’han aliat un any més per a fomentar el consum de taronges i clementines de la Comunitat Valenciana durant la campanya de Nadal.

Rafa Climent i Mireia Mollà, conseller i consellera responsables, respectivament, d’aquests departaments, s’han reunit aquest matí per a conéixer els detalls de la campanya i han destacat la importància de mantindre i impulsar les iniciatives que ajuden a augmentar el consum dels cítrics de la Comunitat Valenciana.

La campanya citrícola, iniciada el mes de setembre passat, s’està desenvolupant enguany amb bones perspectives per al sector degut a l’estirada de la demanda interna i a l’alça de la demanda europea.

“La nostra voluntat és mantindre el nostre suport al sector i impulsar la promoció de les taronges i clementines de la Comunitat Valenciana tant en el mercat interior com en un mercat estratègic com és Alemanya”, ha indicat Climent.

En aquest sentit, la Conselleria d’Agricultura serà l’encarregada d’incentivar al consum en la Comunitat i Economia Sostenible -a través d’Ivace Internacional- ho farà a Alemanya a través d’una campanya dirigida a persones amb interessos relacionats amb la salut, l’alimentació saludable i la sostenibilitat.

Amb aquest motiu s’ha creat una ‘landing page’ amb la informació relativa als motius pels quals s’han de seleccionar les taronges i clementines de la Comunitat Valenciana (consultar ací).

D’aquesta manera, la campanya d’aqueix any es fa en format virtual, adaptada a la situació creada per la COVID-19 i concentrada a les ciutats de Berlín, Hamburg, Munic, Colònia i Frankfurt, amb una previsió de 3,5 milions d’impactes en una setmana.

Climent ha explicat que aquesta campanya digital es realitzarà també en 2021 en països com Regne Unit, Holanda, França i Bèlgica.

Per part seua, Mireia Mollà ha destacat que la campanya pretén reforçar i mantindre el posicionament dels cítrics valencians “com a ensenya de qualitat, sabor i plenes garanties de consum en un dels principals països de destinació de les taronges i clementines”.

“Aquest tipus de campanyes de promoció donen suport a la reputació dels cítrics valencians, fonamentada per la qualitat i avalada pels segells de qualitat, enfront del risc de desplaçament per l’entrada d’agres de tercers països”, ha assenyalat Mollà.

Alemanya, primera destinació

El mercat alemany s’ha situat en 2020 com la primera destinació de les exportacions de cítrics de la Comunitat Valenciana. En el període gener- octubre, últimes dades disponibles, les exportacions de cítrics a aquest mercat han ascendit a 456,38 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 30,62% respecte al mateix període de l’any anterior.

Aquest mercat ha reaccionat de forma molt positiva per al sector, absorbint algunes caigudes d’exportació en altres mercats i l’increment de producció. La Comunitat Valenciana és l’origen del 61% de les exportacions de cítrics procedents d’Espanya a Alemanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − cinc =