25n
25N
25N

Economia Sostenible trasllada als grups parlamentaris l'Acord de la Llotja sobre comerç per agilitzar la seua aprovació i tramitació

Economia Sostenible trasllada als grups parlamentaris l'Acord de la Llotja sobre comerç per agilitzar la seua aprovació i tramitació
15/01/2018 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, s’han reunit amb representants dels grups parlamentaris de Les Corts per a traslladar-los i presentar-los el document d’acord sobre horaris comercials aprovat en l’Observatori de Comerç el 4 de desembre i signat el 28 de desembre per agilitzar la seua aprovació i tramitació.

El conseller ha ressaltat el compromís i la bona disposició que han mostrat els representants polítics “per a que aquest document se’l facen seu i es puga tramitar en la major brevetat possible”. En aquest sentit, ha avançat que està estudiant-se «la possibilitat de que puga entrar en el Plenari Extraordinari del dia 24-25 de gener i que, en cas de que per qüestió de terminis no poguera ser, entrara per al Plenari Ordinari del dia 7-8 de febrer”.

A l’encontre han participat Teresa García del Grup Parlamentari Compromís en Les Corts, Toñi Serna, del Grup Socialista; José Salas, del Grup Popular; Rosa García, de Ciudadanos i Josep Francesc Almeria, de Podemos.

Climent ha recordat que en la sessió de 4 de desembre de 2017 de l’Observatori del Comerç Valencià -on estan representades associacions d’empreses comercials, sindicats, associacions de persones consumidores, cambres de comerç i persones expertes- es va acordar per consens demanar a la Generalitat l’aplicació d’una sèrie de mesures per a pacificar el contenciós dels dies oberturables per a la pràctica comercial.

Aquesta petició va ser signada per la majoria de les entitats membres, a més d’altres que s’hi volgueren sumar, en data 28 de desembre de 2017, en el que s’ha vingut en anomenar Acord de la Llotja.

El conseller d’Economia ha destacat que és molt important “que l’esforç dels agents socials i econòmics es reflectisca en la llei valenciana del comerç i per això des de la Conselleria hem elaborat una proposició de llei que trasllada el contingut d’eixa petició consensuada pel sector a la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Comerç de la Comunitat Valenciana. Una proposició que hui hem traslladat als representants dels grups parlamentaris en Les Corts per a que la coneguen i per a comptar amb la seua col·laboració”.

En aquest sentit, ha subratllat que en matèria de comerç la Conselleria i la Direcció General de Comerç continuen treballant per fer front a tots els reptes que té el comerç valencià des del diàleg i la col·laboració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − 2 =

bombers
CCCC
bombers