25n
25N
25N

Economia promociona la Comunitat Valenciana com a destinació d'inversió a París

Rafa Climent ressalta la idoneïtat per les universitats de primer nivell i “personal altament qualificat”

Economia promociona la Comunitat Valenciana com a destinació d'inversió a París
22/10/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat aquest dimarts un seminari a París que pretén atraure inversió estrangera directa que permeta la transferència de coneixement, innovació i know-how per a les nostres empreses.

Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització i directora adjunta de l’Ivace, María Dolores Parra, ha inaugurat el seminari ‘La Comunitat Valenciana com a destinació d’inversió d’empreses franceses del sector TIC’ que persegueix promocionar la Comunitat Valenciana a París amb l’objectiu d’atraure inversió estrangera directa.

“Una inversió -ha explicat Rafa Climent- que permeta la transferència de coneixement, innovació i know-how per a les nostres empreses i una ajuda indiscutible per a afavorir la seua internacionalització”.

En la seua intervenció davant una quinzena d’empreses, el conseller ha destacat la importància d’augmentar els fluxos d’inversió al nostre territori. “La inversió estrangera és fonamental per al creixement de la productivitat del nostre territori i per a la millora de la nostra imatge en l’entorn internacional”, ha indicat.

Aquesta jornada de treball ha sigut organitzada pel Valencian Investment Desk, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, en el marc de la labor proactiva realitzada per a atraure inversions a la Comunitat, ha informat en un comunicat la Generalitat.

Parra ha explicat que des del Valencian Investment Desk s’ha detectat un “increment de l’interés d’empreses franceses, especialment del sector TIC, per implantar-se en la Comunitat Valenciana. D’ací la celebració d’aquest seminari”.

PROJECTES TIC

El sector TIC, en constant creixement, troba en la Comunitat Valenciana el lloc adequat per al desenvolupament de la seua activitat, en comptar amb universitats de primer nivell i un capital humà altament qualificat. A més, la Comunitat compta amb infraestructures adequades per al seu emplaçament.

Un altre dels factors clau és l’esforç de totes les administracions per convertir la Comunitat en un centre tecnològic de primer nivell, així com l’existència d’entorns estratègics per al desenvolupament de la seua activitat, com la Marina de València, Districte Digital o els Parcs Tecnològics (Elx), entre altres.

Parra ha enumerat els avantatges com a destinació d’inversió, amb un esment a les infraestructures, sistema universitari, ubicacions i els incentius i ajudes que ofereix el Govern valencià.

La directora de l’Institut Tecnològic d’Informàtica, Laura Olcina, ha desgranat les oportunitats per a les empreses TIC posant l’accent en l’ecosistema amb el qual compten les empreses del sector en la Comunitat. També ha participat el Conseller Econòmic i Comercial d’Espanya a París, Javier Burgos Belascoain, que ha centrat la seua intervenció en els requisits per a la creació i fiscalitat de les empreses estrangeres a Espanya.

Les empreses assistents han conegut, així mateix, el cas d’èxit de l’empresa francesa L’Addition, que ha desenvolupat el programari per a IPAD nº1 a França per al sector hostaleria i que es va implantar en la Comunitat Valenciana en 2018.

Al final de la presentació se celebren trobades amb tècnics del Valencian Investment Desk per a atendre a totes les empreses interessades a invertir en la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =