25n
25N
25N

Economia convoca les ajudes de 2021 per promocionar l'economia sostenible

Xisco Navarro

Economia convoca les ajudes de 2021 per promocionar l'economia sostenible
10/12/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat en el DOGV la convocatòria d’ajudes anticipades destinades a la promoció de l’economia sostenible a la Comunitat Valenciana, a través del finançament d’actuacions de foment i difusió de la cultura i pràctiques de les empreses socials i de l’economia de bé comú per a l’exercici 2021.

A més, amb aquesta línia d’ajudes es pretén contribuir a mitigar i reduir els efectes en l’economia valenciana com a conseqüència de la pandèmia sanitària provocada per la Covid-19, i la posterior crisi econòmica, contribuint a la reconstrucció de l’estructura productiva en clau de sostenibilitat.

Podran optar a aquestes ajudes entitats sense ànim de lucre, pimes i centres, instituts i ens de recerca de les universitats valencianes

Les ajudes per a 2021 ascendeixen a 700.000 euros, fet que suposa un increment del 22 per cent respecte a 2020, la quantia del qual és de 474.000 euros, amb un grau d’execució del 85% aproximadament. Les entitats, pimes i centres de recerca beneficiats enguany han sigut 78.

El conseller Rafa Climent ha recordat que en l’Acord per a la Recuperació de la Comunitat Valenciana, Alcem-nos, «la Generalitat i els agents socials han perfilat un marc d’actuació amb 90 línies estratègiques, i una d’elles és el desenvolupament i consolidació d’un model d’economia de proximitat, social i solidària, generadora d’ocupació, riquesa i benestar social, i que impulse l’equilibri territorial “.

En aquest sentit, “hem reforçat aquestes ajudes amb l’objectiu fomentar el desenvolupament d’un model econòmic valencià basat en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental”, ha explicat Climent.

Entitats beneficiàries

Es poden acollir a les ajudes que es convoquen les següents entitats:

a) Associacions, fundacions i altres entitats i organitzacions sense ànim de lucre que tinguen entre els seus fins la promoció i foment dels principis vinculats a l’empresa social i / o de l’economia de bé comú

b) Xicotetes i mitjanes empreses (pimes) amb personalitat jurídica pròpia que realitzen actuacions vinculades amb la implantació de la cultura i pràctica de l’empresa social i de l’economia del bé comú. Actuacions com l’elaboració i implantació d’una memòria de sostenibilitat que contribuïsca a mesurar, supervisar i gestionar el rendiment de les empreses i el seu impacte en la societat, permetent mesurar l’èxit ètic de l’organització i la seua contribució al bé comú, a través d’eines com el balanç del bé comú, memòria de responsabilitat social, estat no financer o altres de similars.

c) Centres, instituts i ens universitaris especialitzats que duguen a terme activitats de recerca i / o formació especialitzada en matèries vinculades a l’economia sostenible, l’empresa social o l’economia de bé comú, ja tinguen personalitat jurídica pròpia, ja depenguen o estiguen adscrits a una universitat.

El termini per a la presentació de sol·licituds per a les ajudes convocades mitjançant la present convocatòria serà des de l’1 fins el 30 de març de 2021, ambdós inclosos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 2 =