25n
25N
25N

Economia continua amb el pagament de les ajudes destinades a persones treballadores de renda baixa acollides a ERTO per la COVID-19

Un total de 5.305 persones treballadores amb bases reguladores baixes entre 500 i 507 euros, rebran una transferència de 150 euros

Economia continua amb el pagament de les ajudes destinades a persones treballadores de renda baixa acollides a ERTO per la COVID-19
22/07/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball continua amb el procés de pagament de les ajudes a persones treballadores de rendes baixes acollides a un ERTO per causa de la COVID-19 corresponents al Decret 54/2020, de 24 d’abril, del Consell.

D’aquesta manera, la Comissió Tècnica per a la gestió de les ajudes ha acordat iniciar el pagament a un total de 5.305 persones treballadores amb bases reguladores d’entre 500 i 507 euros, les quals rebran en breu una transferència de 150 euros. L’import de les ajudes ascendeix a 795.750 euros.

En els pròxims dies es publicarà aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, (DOGV), així com la relació de les persones beneficiàries a la pàgina web de la Generalitat Valenciana (www.gva.es), en l’apartat corresponent a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha recordat que aquest pagament se suma a una primera tanda realitzada per la Conselleria el passat mes de juny i del que es van beneficiar un total de 331 persones.

Objectiu ajudes

Climent ha destacat que l’objectiu de les ajudes “és pal·liar els efectes negatius que les suspensions temporals dels contractes de treball estan provocant en els col·lectius més vulnerables, entre els quals es troben els treballadors i les treballadores de rendes baixes que presten els seus serveis en empreses radicades a la Comunitat”.

Les ajudes tenen caràcter singular per la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia COVID-19 La quantia ascendirà a 150 euros per persona beneficiària. La concessió es farà de manera directa a tot el personal treballador en el qual concórreguen els requisits establits.

La seua concessió es prioritzarà en funció de la base de cotització de les possibles persones beneficiàries fins que s’esgote l’import global (està previst destinar 30 milions d’euros), de manera que tindran prioritat les persones que tinguen les bases de cotització inferiors. En el cas que hi haguera diverses persones amb idèntica base de cotització, tindrà prioritat la de més edat.

Tramitació d’ofici

Els treballadors i treballadores no hauran de realitzar cap tràmit, ja que les ajudes es tramitaran d’ofici.

En aquest sentit, tenint en compte raons d’índole organitzativa i d’eficàcia administrativa, s’ha atribuït la tramitació i la gestió d’aquestes ajudes a l’Agència Tributària Valenciana, que demanarà de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral, del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i de qualsevol altra administració o entitat pública la informació estrictament necessària per a l’atorgament de les ajudes.

Després del processament de la informació, la competència per a resoldre sobre la concessió de les ajudes correspon a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 5 =

CCCC
torrent